...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Bilgisayar Bilimi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi bilişim teknolojilerinin kullanımında yaşanan etik sorunlardan biri değildir?

    A) Erişim
    B) Gizlilik
    C) Kullanılabilirlik
    D) Fikri mülkiyet
    E) Doğruluk

    Cevap: C

  • 2)
    I. Zorbalık yapan hesaplara cevap vermeyin, tartışmayın.
    II. Yapılan zorbalıkların ekran görüntüsünü alın ve şikayet edin.
    III. İlk yapılması gereken zorbalık yapan hesabı engellemek.
    Yukarıdaki verilenlerden hangisi veya hangileri siber zorbalık karşısında yapılması gerekenlerdendir?

    A) I ve II
    B) I, II ve III
    C) I ve III
    D) II ve III
    E) Yalnız II

    Cevap: B

  • 3) İnternet üzerinde bulunan bilgilerin bazıları değiştirilerek gerçekliği yansıtmamaktadır. Kullanıcıların bu gibi durumlara karşı bilinçli olması gerekmektedir.
    Yukarıda verilen açıklama aşağıdakilerden hangisi ile ilişkilidir?

    A) Erişim
    B) Gizlilik
    C) Kullanılabilirlik
    D) Fikri mülkiyet
    E) Doğruluk

    Cevap: E

  • 4) Kişinin kendi zihni tarafından ürettiği her türlü soyut ürün olarak tanımlanan etik kural aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Erişim
    B) Gizlilik
    C) Kullanılabilirlik
    D) Fikri mülkiyet
    E) Doğruluk

    Cevap: D

  • 5) Bilişim teknolojileri ve internet kullanımı sırasında uyulması gereken kurallara ..................... denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Bilişim etiği
    B) Bilişim kuralları
    C) Bilişim şartları
    D) Bilişim kanunu
    E) Bilişim jargonu

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdaki internet sitesi uzantılarından hangisi ticari amaçlıdır?

    A) .com
    B) .gov
    C) .org
    D) .edu
    E) .k12

    Cevap: A

  • 7) Bilginin yetkili kişilerce ihtiyaç duyulduğunda ulaşılabilir anlamına gelen bilişim teknolojileri kavramı hangisidir?

    A) Bilgi güvenliği
    B) Gizlilik
    C) Bütünlük
    D) Erişebilirlik
    D) Doğruluk

    Cevap: D

  • 8) Normal bir kullanıcın bilişim teknolojilerini kullanarak internet üzerinden bilgiye ulaşmasına ne denir?

    A) Erişim
    B) Gizlilik
    C) Kullanılabilirlik
    D) Fikri mülkiyet
    E) Doğruluk

    Cevap: A

  • 9) Mert bir blog sitesinde bulduğu bir yazıyı kendi sitesine eklemek istemektedir. Mert yazıyı kopyaladıktan sonra yazının en altına yazıyı nereden aldığını, bu yazının orjinalinin kim tarafından yazıldığını yazmıştır.
    Buna göre Mert Creative Commons ilkelerinden hangisini uygulamıştır?

    A) Atıf
    B) Aynı lisansla paylaşım
    C) Türetilemez
    D) Ticari olmayan
    E) Kopyalanamaz

    Cevap: A

  • 10) Aşağıdaki internet sitesi uzantılarından hangisi devlet kurumlarına aittir?

    A) .com
    B) .gov
    C) .org
    D) .edu
    E) .k12

    Cevap: B

  • 11) Aşağıdaki internet sitesi uzantılarından hangisi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kurumlarına aittir?

    A) .com
    B) .gov
    C) .org
    D) .edu
    E) .k12

    Cevap: E

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi internet ortamında uyulması gereken etik kurallardan biri değildir?

    A) Bize yapılmasından hoşlanmadığımız davranışları başkalarına yapmamalıyız.
    B) İnternette karşılaştığımız kişilere karşı istediğimizi diyebiliriz.
    C) İnternet ortamında insanların kişilik haklarına saygı göstermeliyiz.
    D) İnsanların özel hayatına karşı internet ortamında saygı göstermeliyiz.
    E) İnternette kaba ve küfürlü dil kullanmamalıyız.

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi bilişim teknolojilerinin doğru bir şekilde kullanılabilmesi için uyulması gereken kurallardan biri değildir?

    A) BT'yi başkalarına zarar vermek için kullanmamalıyız
    B) Başkasına ait olan verileri incelememeliyiz.
    C) Hırsızlık yapmak için kullanmamalıyız.
    D) Başkalarının bilişim teknolojilerini izinsiz kullanmamalıyız.
    E) İnternetten indirebildiğimiz her şeyi indirmeliyiz.

    Cevap: E

  • 14) Bilginin yetkisiz kişiler tarafından değiştirilmesi ve ya silinmesi gibi tehditlere karşı korunması yada bozulmaması anlamına gelen bilişim teknolojileri kavramı hangisidir?

    A) Bilgi güvenliği
    B) Gizlilik
    C) Bütünlük
    D) Erişebilirlik
    D) Doğruluk

    Cevap: C

  • 15) İnternet üzerindeki bilgilerin sadece bir kısmının paylaşıma açılması, herkesin kendi özel bilgilerini saklaması anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Erişim
    B) Gizlilik
    C) Kullanılabilirlik
    D) Fikri mülkiyet
    E) Doğruluk

    Cevap: B




  • Bilgisayar Bilimi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.