Ehliyet (MTSK) Soruları 12 (2016 13 Şubat - İlkyardım ve trafik levhaları)
  • 1) Baş yaralanması sebebiyle bayılan ve daha sonra kendine gelen yaralıya, aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

    A) Başı sıcak su ile yıkanır.
    B) Bulantı önleyici ve ağrı kesici ilaç verilir.
    C) Normal faaliyetini sürdürmesine izin verilir.
    D) En az 12-24 saat süre ile hekim kontrolünde tutulur.

    Cevap: D

  • 2)

    Şekildeki kara yoluna ne ad verilir?


    A) Tali yol
    B) Geçiş yolu
    C) Bağlantı yolu
    D) Bölünmüş yol

    Cevap: D

  • 3) Delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye, aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilir?





    Cevap: D

  • 4)
    I. Damar ve sinir sıkışmasına
    II. Çıkığın sık sık tekrar etmesine
    III. Eklem bağlarının düzelmeyecek ölçüde tahrip olmasına
    Çıkmış kemiğin uzman olmayan kişilerce eklem boşluğuna konulmaya çalışılması, yukarıda verilenlerden hangilerine neden olabilir?

    A) Yalnız I
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 5) Bilinç kaybının en ileri durumu, koma hâli olarak bilinir.
    Buna göre, aşağıdakilerden hangisi koma hâli belirtilerindendir?

    A) Öksürmek
    B) Yutkunmak
    C) İdrar kaçırmak
    D) Sesli dürtülere tepki vermek

    Cevap: C

  • 6) Sürükleme yöntemleri;
    I. Çok kilolu ve iri yarı kişilerin taşınmasında,
    II. Kazazedelerin dar, basık ve geçiş güçlüğü olan bir yerden çıkarılmasında kullanılır.
    Verilenler için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    A) Yalnız I doğru
    B) Yalnız II doğru
    C) Her ikisi de doğru
    D) Her ikisi de yanlış

    Cevap: C

  • 7) Kalp-damar sisteminin yaşamsal organlara uygun oranda kanlanma yapamaması nedeniyle ortaya çıkan, tansiyon düşüklüğü ile seyreden ve ani gelişen dolaşım yetmezliğine - - - - denir.
    Bu ifadede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Şok
    B) Havale
    C) Epilepsi
    D) Bayılma

    Cevap: A

  • 8) İlk yardımcı olarak bulunduğunuz bir kaza yerinde, kazazedelerden birinin öksürme ile ağzından açık kırmızı renkte, köpüklü kan geldiğini gözlemlediniz.
    Bu durumda, aşağıdaki organlardan hangisinin yaralandığını düşünürsünüz?

    A) Böbrek
    B) Akciğer
    C) Bağırsak
    D) Karaciğer

    Cevap: B

  • 9) Sürücü, trafik içinde yapacağı bir kural ihlalinde kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının farkında olmalıdır.
    Bu farkındalığı kazanmak için yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Trafikteki her kuralın altında yatan güvenlik gerekçelerinin sorgulanıp öğrenilmesi
    B) Kural ihlalinin sonucunda sadece maddi ceza olduğunun düşünülmesi
    C) Karşılıklı saygının öncelikle başkaların dan beklenmesi
    D) Kızgın ve yarışmacı motivasyon ile araç kullanılması

    Cevap: A

  • 10) Ülkemizde 112 acil telefon hattı, öncelikle hangi hizmet için kullanılmaktadır?

    A) İtfaiye
    B) Ambulans
    C) Polis imdat
    D) Jandarma imdat

    Cevap: B

  • 11) Ters yönden gelen bir sürücüye “Bu sokak tek yönlü, herhalde siz girişteki levhayı görmediniz, lütfen daha dikkatli olun.” diyen bir sürücü, trafikte aşağıdaki değerlerden hangisine uygun davranmıştır?

    A) İnatlaşmaya
    B) Aşırı tepki göstermeye
    C) Kaba ve saldırgan davranmaya
    D) Trafik kültüründe birbirini uyarmaya

    Cevap: D

  • 12)





    Cevap: C

  • 13) Yetişkinlere ve bebeklere yapılan temel yaşam desteği uygulamasında, göğüs kemiği kaç cm aşağı inecek şekilde kalp basısı uygulanır?





    Cevap: C

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi, kazazedenin ikinci değerlendirilme aşamalarından olan "Baştan Aşağı Kontrol" basamağında yer alır?

    A) Adı ve soyadının öğrenilmesi
    B) Kullandığı ilaçların belirlenmesi
    C) Kişisel özgeçmişinin öğrenilmesi
    D) Solunum sayısının değerlendirilmesi

    Cevap: D

  • 15)





    Cevap: C

  • 16) Resimde görülen manevra, hangi amaçla uygulanır?


    A) Kanamanın durdurulması için
    B) Dolaşımın değerlendirilmesi için
    C) Kemik kırıklarının tespit edilmesi için
    D) Yabancı cisim tıkanmalarında solunum yolunu açmak için

    Cevap: D

  • 17) Trafik görevlisinin hangi hareketi geceleyin "dönüş" işaretidir?





    Cevap: D

  • 18)





    Cevap: B

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi, kaza sonrası güvenli bir ortamın oluşturulması için yapılması gereken uygulamalardandır?

    A) Yardımı güçleştirecek meraklı kişilerin olay yerinden uzaklaştırılması
    B) Olay yerinin diğer araç sürücüleri tarafından görünmesinin engellenmesi
    C) Araç LPG´li ise bagajında bulunan tüpün vanasının kapatılmaması
    D) Kazaya uğrayan aracın kontağının açık bırakılması

    Cevap: A

  • 20) Işıklı trafik işaret cihazında kırmızı ile birlikte sarı ışığın yanması, beklemekte olan sürücüye neyi bildirir?

    A) Geri dönmesini
    B) Motoru durdurmasını
    C) Harekete hazırlanmasını
    D) Biraz sonra kırmızı ışığın yanacağını

    Cevap: C





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.