AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 2 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 731)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Fiyatı 150 lira olan bir ayakkabıda yüzde 20 indirim yapılıyor.
    Bu ayakkabının fiyatında kaç lira indirim yapılmıştır?
    A) 45
    B) 30
    C) 20
    D) 15
    Cevap: B
  • 2)

    Verilen geometrik şeklin sembolle gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) TR
    B) [TR]
    C) [TR
    D) TR]
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
    A) 2 yıl = 36 ay

    B) 7 hafta = 49 gün
    C) 3 saat = 210 dakika
    D) 5 dakika = 500 saniye
    Cevap: B
  • 4)  [(-5) .4] : (-10) işleminin sonucu kaçtır?

    A) -4
    B) -2
    C) 2
    D) 4

    Cevap: C
  • 5) Aynı iş gücüne sahip 3 traktör bir tarlayı 12 saatte sürebilmektedir.
    Bu traktörlerden 2’si aynı tarlayı kaç saatte sürebilir?
    A) 4
    B) 8
    C) 18
    D) 36

    Cevap: C
  • 6) Yüzde 23 zam yapıldıktan sonra 246 liraya satılan bir ürünün zam yapılmadan önceki fiyatı kaç liradır?
    A) 146
    B) 186
    C) 200
    D) 223

    Cevap: C
  • 7) Düzgün bir çokgenin bir iç açısının ölçüsü 120° olduğuna göre bu çokgen kaç kenarlıdır?
    A) 5
    B) 6
    C) 7
    D) 8
    Cevap: B
  • 8) 70, 72, 74, 76, 76, 76, 78
    Yukarıdaki veri grubunun tepe değeri kaçtır?
    A) 70
    B) 74
    C) 76
    D) 78

    Cevap: C
  • 9) Yarıçapının uzunluğu 8 cm olan bir dairenin alanı kaç santimetrekaredir? (r’yi 3 alınız.)
    A) 64
    B) 128
    C) 192
    D) 256

    Cevap: C
  • 10) Hacmi 144 cm olan bir dik dairesel silindirin taban yarıçapının uzunluğu 4 cm’dir.
    Buna göre bu silindirin yüksekliği kaç santimetredir? (r’yi 3 alınız.)
    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5

    Cevap: B
  • 11) (2x - 5) + (3x + 7) toplamı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
    A) 5x + 12
    B) 5x + 2
    C) x + 12
    D) x + 2
    Cevap: B
  • 12)



    Cevap: A
  • 13)



    Cevap: A
  • 14)



    Cevap: B
  • 15)



    Cevap: D
  • 16)



    Cevap: C
  • 17)



    Cevap: A
  • 18)



    Cevap: D
  • 19)



    Cevap: A
  • 20)



    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder
aoo Matematik Dersi 1. Dönem 1. Sınav test Orta 2018-10-09
AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 2 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 731)