...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi işitme duyu organımızdır?

    A) Burun
    B) Kulak
    C) Ağız

    Cevap: B

  • 2) Arkadaşının sesini üçüncü bağırışında duydu.
    Yukarıda verilen cümlede hangi duyu organından yararlanılmıştır?


    A) Göz
    B) Burun
    C) Kulak

    Cevap: C

  • 3) Aşağıdakilerden hangisinde hareketten söz edilmez?

    A) Kaleye doğru atılmış bir top
    B) Masanın üzerinde bırakılmış bir kalem
    C) Rüzgarın esmesi

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi kulak sağlığımızı olumsuz etkiler?

    A) Kulağın içine yabancı cisim sokmamak.
    B) Yüksek sesli müzik dinlememek.
    C) Kulağımızın içine su doldurmak.

    Cevap: C

  • 5) Havaya atılan bir top hangi hareketi yapar?

    A) Hızlanma hareketi
    B) Yavaşlama hareketi
    C) Sallanma hareketi

    Cevap: B

  • 6) Durağa yanaşan bir otobüs hangi hareketi yapar?

    A) Hızlanma hareketi
    B) Yavaşlama hareketi
    C) Sallanma hareketi

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi göz sağlığımızı olumsuz etkiler?

    A) Bilgisayara yakından bakmak
    B) Gözlerimizi dinlendirmek
    C) Kitaba yakından bakmamak.

    Cevap: A

  • 8) Yukarıdan aşağı doğru bırakılmış bir taş hangi hareketi yapar?

    A) Hızlanma hareketi
    B) Yavaşlama hareketi
    C) Sallanma hareketi

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir?

    A) Bir güvercinin yuvasına girmesi
    B) Bir dolmuşun duraktan yolcu alıp hareket etmesi.
    C) Saatteki akrep ve yelkovanın birbirini izlemesi

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilen duyu organı ve görevi eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Göz -- Varlıkları görmemizi sağlar
    B) Burun -- Varlıkların kokularını algılamamızı sağlar
    C) Deri -- Varlıkları duymamızı sağlar

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi dönme hareketidir?

    A) Bir güvercinin yuvasına girmesi
    B) Bir dolmuşun duraktan yolcu alıp hareket etmesi.
    C) Saatteki akrep ve yelkovanın birbirini izlemesi

    Cevap: C

  • 12) Aşağıda verilen duyu organlarının hangisi sayesinde varlıkların tadını algılarız?

    A) Deri
    B) Dil
    C) Burun

    Cevap: B

  • 13) Yemek çok lezzetli kokuyordu.
    Yukarıda verilen cümlede hangi duyu organından yararlanılmıştır?


    A) Göz
    B) Burun
    C) Kulak

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisini kuvvet uygulayarak değiştiremeyiz?

    A) Cismin şeklini
    B) Cismin özkütlesini
    C) Cismin yönünü

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir?

    A) Bir güvercinin yuvasına girmesi
    B) Bir dolmuşun duraktan yolcu alıp hareket etmesi.
    C) Saatteki akrep ve yelkovanın birbirini izlemesi

    Cevap: B

  • 16) Karşıdaki dağın zirvesinde hala kar vardır.
    Yukarıda verilen cümlede hangi duyu organından yararlanılmıştır?

    A) Göz
    B) Burun
    C) Kulak

    Cevap: A

  • 17)
    I. Duran bir cismi hareket ettirir.
    II. Hareket eden bir cismi durdur ve ya yavaşlatır.
    III. Cismin şeklini değiştirir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri kuvvet için doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 18) Limonlu çayı içince ekşi tadı aldı.
    Yukarıda verilen cümlede hangi duyu organından yararlanılmıştır?


    A) Dil
    B) Burun
    C) Kulak

    Cevap: A

  • 19) Aşağıdaki hareketlerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) Bisiklet tekerliğinin hareketi
    B) Dünyanın kendi eksenindeki hareketi
    C) Yağmurun yukarıdan aşağı inmesi

    Cevap: C

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi dil sağlığımızı olumsuz etkiler?

    A) Çok sıcak yemekler yememek.
    B) Çok soğuk yemekler yememek.
    C) Sadece sıcak içecekler içmek.

    Cevap: C




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.