...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi milli bayramlarımızdan biri değildir?

    A) 30 Ağustos Zafer Bayramı
    B) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
    C) Paskalya Bayramı

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan biri değildir?

    A) Kurban bayramı
    B) Ramazan bayramı
    C) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

    Cevap: C

  • 3) Aşağıdaki simgelerden hangisi bayrağımızda bulunmaz?

    A) Ay
    B) Güneş
    C) Yıldız

    Cevap: B

  • 4) Mehmet Akif Ersoy aşağıdakilerden hangisini yazmıştır?

    A) İstiklal marşını
    B) Nutuk
    C) Gençliğe hitabe

    Cevap: A

  • 5) Aşağıdakilerden hangisini Mustafa Kemal Atatürk yazmamıştır?

    A) İstiklal marşını
    B) Nutuk
    C) Gençliğe hitabe

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi hava taşıtı değildir?

    A) Balon
    B) Gemi
    C) Uçak

    Cevap: B

  • 7) Sınıf başkanını kim seçer?

    A) Öğrenciler
    B) Öğretmen
    C) Müdür

    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi Türk bayrağının rengi değildir?
    A) Siyah
    B) Beyaz
    C) Kırmızı

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün gittiği ilk okuldur?

    A) Mahalle mektebi
    B) Askeri lise
    C) Harp okulu

    Cevap: A

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi ile ulaşım yapamayız?

    A) Vapur
    B) Sandal
    C) Mektup

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanı değildir?

    A) Öğretmen
    B) Hizmetli
    C) Hemşire

    Cevap: C

  • 12) Aşağıdaki davranışlardan hangisini okulda yapmayız?

    A) Kitap okumak
    B) Oyun oynamak
    C) Banyo yapmak

    Cevap: C

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakım aracı değildir?

    A) Tırnak makası
    B) Diş fırçası
    C) Bilgisayar

    Cevap: C

  • 14)
    I. Tarak
    II. Diş fırçası
    III. Sabun
    Yukarıda verilenlerden kaç tanesi kişisel bakım aracıdır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan biridir?

    A) Kurban bayramı
    B) Cumhuriyet bayramı
    C) Zafer bayramı

    Cevap: A

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanıdır?

    A) Müdür
    B) Polis
    C) Doktor

    Cevap: A

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi deniz taşıtı değildir?

    A) Vapur
    B) Karavan
    C) Sandal

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdaki araçlardan hangisi okul çantasında bulunmaz?

    A) Kitap
    B) Kalem
    C) Bardak

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi kara taşıtı değildir?

    A) Kamyon
    B) Uçak
    C) Tren

    Cevap: B

  • 20) Aşağıdaki araçlardan hangisi okul çantasında bulunur?

    A) Kaşık
    B) Kalem traş
    C) Bıçak

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.