...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki kelimelerden hangisi 3 heceden oluşmaktadır?

    A) Sandalye
    B) Okul
    C) Kitap

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdaki kelimelerden hangisi 1 heceden oluşmaktadır?

    A) Kalem
    B) Sen
    C) Kağıt

    Cevap: B

  • 3) Dün kar yağdı. Cümlesinde hangi kelimenin hece sayısı daha fazladır?

    A) kar
    B) Sabah
    C) yağdı

    Cevap: C

  • 4) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?

    A) Kedilerden korkmuyor musun ( )
    B) Silgimi evde unuttum ( )
    C) Tahta da yazılanları oku ( )

    Cevap: A

  • 5) Eğitmen kelimesi kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4

    Cevap: B

  • 6) Eczacılık kelimesi kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4

    Cevap: C

  • 7) Sporcu kelimesi kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4

    Cevap: B

  • 8) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?

    A) Ödevlerini tamamladın mı( )
    B) Öğretmen bugün ödev vermedi( )
    C) Sabah pikniğe gideceğiz ( )

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdaki kelimelerden hangisi hecelerine yanlış olarak ayrılmıştır?

    A) bil-gi-sa-yar
    B) sa-man-lık
    C) sand-al-ye

    Cevap: C

  • 10) Aşağıdaki kelimelerden hangisi hecelerine yanlış olarak ayrılmıştır?

    A) sa-bah-lık
    B) yağ-mu-r-luk
    C) ge-ce-lik

    Cevap: B

  • 11) Balıkçılar kelimesi kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4

    Cevap: C

  • 12) Teyzemler bize geldi. Cümlesinde hangi kelimenin hece sayısı daha fazladır?

    A) geldi
    B) Bize
    C) teyzemler

    Cevap: C

  • 13) Aşağıdaki kelimelerden hangisi 4 heceden oluşmaktadır?

    A) Kitapçı
    B) Gözlükçü
    C) Kaldırımda

    Cevap: C

  • 14) Ben ve arkadaşım oyun oynadık. Cümlesinde hangi kelimenin hece sayısı daha azdır?

    A) Ben
    B) oyun
    C) arkadaşım

    Cevap: A

  • 15) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?

    A) Bugün hava çok güzel( )
    B) Orada akşama kadar oturdu( )
    C) Kalemim sende mi ( )

    Cevap: C




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.