...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Html ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Bir programlama dildir.
    B) Bir mark-up dilidir.
    C) Yazının görünümünü değiştirir.
    D) Yazının işlevini değiştirir.

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdaki html taglerden hangisi yazılıyı italik yapar?

    A) <b><b>
    B) <ı><ı>
    C) <p><p>
    D) <s><s>

    Cevap: B

  • 3) Bir html sayfasının browsere ilk yüklendiğinde browsere bu sayfanın html olduğunu bildiren tag hangisidir?

    A) <head><head>
    B) <html><html>
    C) <body><body>
    D) <div><div>

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdaki html taglerden hangisi yazılıyı üstü çizili yapar?

    A) <b><b>
    B) <ı><ı>
    C) <p><p>
    D) <s><s>

    Cevap: D

  • 5) Html'de sayfanın ana görünümün bulunduğu kısım hangisidir?

    A) head
    B) body
    C) footer
    D) html

    Cevap: B

  • 6) Aşağıdaki html taglerden hangisi yazılıyı altı çizili yapar?

    A) <b><b>
    B) <ı><ı>
    C) <u><u>
    D) <s><s>

    Cevap: C

  • 7) Çalışma sahnesinde karakterlerimiz hangi koordinat sisteminde hareket eder?
    A) Y,Z
    B) X,Z
    C) X,Y
    D)X.Z
    Cevap: C

  • 8)



    Cevap: A

  • 9) <META NAME="Author" CONTENT="Ozge Donmezer"> 
    Yukarıda verilen meta tag hangisi için kullanılır?


    A) Sayfa ile ilgili anahtar kelime vermek için
    B) Sayfanın tanımını yapmak için
    C) Sayfanın yazarını belirtmek için
    D) Sayfanın son güncellemesini belirtmek için

    Cevap: C

  • 10) Html sayfasında yeni bir paragraf oluşturan tag hangisidir?

    A) <div><div>
    B) <title><title>
    C) <b><b>
    D) <p><p>

    Cevap: D

  • 11) Html sayfasında tablolara göre daha esnek ve kullanışlı olan ve sayfa tasarımının temel elemanlarından olan tag hangisidir?

    A) <div><div>
    B) <title><title>
    C) <b><b>
    D) <p><p>

    Cevap: A

  • 12)



    Cevap: B

  • 13) <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8858-9">
    Yukarıda verilen meta tag hangisi için kullanılır?


    A) Sayfa ile ilgili anahtar kelime vermek için
    B) Sayfanın tanımını yapmak için
    C) Sayfanın yazarını belirtmek için
    D) Sayfanın karakter kodlamasını belirtmek için

    Cevap: D

  • 14) Aşağıda verilen html başlık taglerinden hangisi diğerlerine göre daha büyüktür?

    A) <h4><h4>
    B) <h3><h3>
    C) <h2><h2>
    D) <h1><h1>


    Cevap: D

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi html'de tek başına kullanılan taglerden biridir?

    A) <b>
    B) <h1>
    C) <hr>
    D) <p>

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi <head><head> arasında bulunmaz?

    A) Meta tag
    B) Title
    C) Css dosyaları
    D) Tablolar

    Cevap: D

  • 17) Html'de sayfa browsere yüklenirken, sayfa ile ilgili bilgilerin browsere bildirildiği bölüm hangisidir?

    A) head
    B) body
    C) footer
    D) css

    Cevap: A

  • 18) Html sayfasında içerisine gelen yazıyı koyu yazdıran tag hangisidir?

    A) <div><div>
    B) <title><title>
    C) <b><b>
    D) <p><p>

    Cevap: C

  • 19) <META NAME="Keywords" CONTENT="html, htm, web sayfası">
    Yukarıda verilen meta tag hangisi için kullanılır?

    A) Sayfa ile ilgili anahtar kelime vermek için
    B) Sayfanın tanımını yapmak için
    C) Sayfanın sürümünü belirtmek için
    D) Sayfanın son güncellemesini belirtmek için

    Cevap: A

  • 20)



    Cevap: D




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.