...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    Verilen şekilde yeşil bayrağın ve kırmızı butonun görevi sırası ile hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Oyunu başlatır -- Programı tamamen kapatır
    B) Tüm oyunu durdurur -- Kodları siler
    C) Oyunu başlatır -- Oyunu durdurur
    D) Programı kapatır -- Oyunu başlatır

    Cevap: C

  • 2) Aşağıda verilen kod parçacıklarından hangisi karakteri sadece y yönünde on adım ileri götürür.





    Cevap: C

  • 3) Scratchta yaptığımız bir oyunu kaydetmek için aşağıdaki adımlardan hangisini izleriz?

    A) Dosya -> Aç
    B) Dosya -> Kaydet
    C) Düzenle -> Yeni
    D) Düzenle -> Kaydet

    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilen kod parçacıklarından hangisi klavyeden boşluk (space) tuşuna basıldığında karakterin "merhaba"demesini sağlar?





    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen kod bloklarından hangisi tıklandığında karakterin büyüklüğünü ilk haline getirir?





    Cevap: B

  • 6) Scratchta karakterimizin adım atmasını, dönmesini kısacası karakterin yapabileceği tüm hareketlerin bulunduğu menü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Görünüm
    B) Hareket
    C) Kontrol
    D) Olaylar

    Cevap: B

  • 7) Aşağıda verilen kod bloklarından hangisi tıklandığında karakteri 15 derece sola döndürüp 10 adım geri hareket ettirir?





    Cevap: D

  • 8) Scratchta yeni bir proje başlatmak için aşağıdaki adımlardan hangisini izleriz?

    A) Dosya -> Yeni
    B) Dosya -> Aç
    C) Düzenle -> Yeni
    D) Düzenle -> Aç

    Cevap: A

  • 9) Aşağıda verilen şekilde numaralandırılmış butonları uygun olan açıklamaları ile eşleştiriniz.


    [...] Ekrana yeni bir karakter çizmemizi sağlar.
    [...] Ekrana kameradan bir karakter aktarmamızı sağlar
    [...] Ekrana kütüphaneden bir karakter aktarmamızı sağlar
    [...] Ekrana bilgisayardan bir karakter aktarmamızı sağlar


    Cevap: 2 -- 4 -- 3 -- 1

  • 10) Aşağıda verilen kod parçacıklarından hangisi karakteri sadece x yönünde on adım ileri götürür.





    Cevap: A




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.