...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında aşağıdaki şekillerden hangisini çizer?

    A) Üçgen
    B) Çember
    C) Kare
    D) Daire

    Cevap: C

  • 2)

    Yukarıda verilen şekilde sol tarafta kuşun domuzcuğa ulaşabilmesi için atması gereken adım sayısını hesaplayarak tekrarla komutunda kullanınız. 
    Buna göre tekrarla komutunda 0 yazan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5

    Cevap: D

  • 3)

    Yukarıda verilen kod çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) Karakteri iki adım ileri götürür
    B) Karakteri iki adım geri götürür
    C) Karakteri bir adım ileri ve bir adım geri götürür
    D) Karakteri bir adım ileri götürü ve durur.

    Cevap: A

  • 4)

    Kuşun domuzcuğa ulaşması için gereken kod satırını aşağıya yazınız.

    1. Çalıştığı zaman
    2. ...............
    3. ...............
    4. ...............


    Cevap: 2: İlerle --- 3: İlerle --- 4: İlerle

  • 5)

    Yukarıdaki verilen kod aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) Karakteri 100 piksel ileri taşır
    B) Karakteri 100 piksel ileri atlatır
    C) Karakteri 100 derece sağa taşır
    D) Karakteri 100 derece sola atlatır

    Cevap: B

  • 6)

    Verilen kod bloğunda zombinin çiçeğe ulaşabilmesi için 1,2 ve 3 ile numaralandırılan yerlere sırası ile hangisi gelmelidir?

    A) Sola dön -- İlerle -- İlerle
    B) Sağa dön -- İlerle -- İlerle
    C) İlerle -- İlerle -- Sağa dön
    D) Sola dön -- İlerle -- Sola dön

    Cevap: B

  • 7)

    Verilen kodun tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İçine gelen kodu sadece bir kez yapar
    B) İçine gelen kodu istenilen sayı kadar tekrarlar
    C) İçine gelen kodu çalıştırmaz
    D) İçine gelen kodları görünmez yapar

    Cevap: B

  • 8)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında aşağıdaki şekillerden hangisini çizer?

    A) Üçgen
    B) Çember
    C) Kare
    D) Daire

    Cevap: A

  • 9)

    Verilen kod bloğu ile bir karenin kenarlarının çizilmesi sağlanıyor.
    Buna göre tekrarlama işleminde 0 yazan yere hangisi yazılmalıdır ki kod çalıştırıldığında karenin tüm kenarları çizilmiş olsun?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5

    Cevap: C

  • 10)

    Yukarıdaki verilen kod çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) Karakter yüz piksel ileri atlar
    B) Karakter yüz piksel uzunluğunda kırmızı bir çizgi çizer
    C) Karakter yüz piksel sağa döner
    D) Karakter yüz piksel sola döner

    Cevap: B

  • 11)

    Verilen şekilde kuşun domuzcuğa ulaşabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) Sağa dön
    B) Sola dön
    C) İlerle
    D) Geri git

    Cevap: C

  • 12)

    Kuşun hiç bir engele takılmadan domuzcuğa ulaşması için gereken kod adımlarını tamamlayınız.

    1. Çalıştığı zaman
    2. ...............
    3. ...............
    4. İlerle
    5. Sağa dön
    6. ...............


    Cevap: 2: İlerle --- 3: Sola dön--- 6: İlerle

  • 13)

    Yukarıdaki verilen kod aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) Karakteri 90 derece sola döndürür
    B) Karakteri 90 derece sağa döndürür
    C) Karakter 90 piksel sağa döner
    D) Karakter 90 piksel sola döner

    Cevap: A

  • 14)

    Verilen kod bloğu çalıştırıldığında aşağıdaki şekillerden hangisini yapar?

    A) Karakteri beş adım ileri taşır
    B) Karakteri beş adım ileri atlatır
    C) Karakteri bir adım ileri taşır
    D) Karakteri bir adım ileri atlatır

    Cevap: A

  • 15)

    Verilen şekilde zombinin çiçeğe ulaşabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 4
    B) 3
    C) 2
    D) 1

    Cevap: C




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.