...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Birisi bize iyilik yaptığında ona aşağıdakilerden hangisini söyleriz?

    A) Allah kolaylık versin
    B) Allah razı olsun
    C) Allah rahatlık versin
    D) Allah rahmet eylesin

    Cevap: B

  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi İslam dinin sembollerinden biri değildir?

    A) Kuran-ı Kerim
    B) Minare
    C) Cami
    D) Havra

    Cevap: D

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi sevap getiren bir davranış değildir?

    A) Zor durumda olanlara yardım etmek.
    B) Arkadaşlarımıza güzel söz söylemek
    C) Büyüklerimize saygılı olmak
    D) Sadece kendimizi düşünmek

    Cevap: D

  • 4) Aşağıda verilen temizliklerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?


    A) Elleri yıkamak
    B) Elbiseleri temiz tutmak
    C) Tövbe etmek
    D) Dişleri fırçalamak

    Cevap: C

  • 5) Esirgeyen ve bağışlayan anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Bismillahirrahmanirrahim
    B) Elhamdülillah
    C) Rahman
    D) Kelimei şehadet

    Cevap: A

  • 6) Yakını vefat eden birine aşağıdakilerden hangisini söyleriz?

    A) Geçmiş olsun
    B) Çok şükür
    C) Allah şifa versin
    D) Allah rahmet eylesin

    Cevap: D

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi peygamber efendimizin ismidir?

    A) Ali
    B) Muhammet
    C) Musa
    D) Ömer

    Cevap: B

  • 8) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Allah peygamberler göndermiştir.
    B) Dinde zorlama vardır.
    C) Din insanların huzurlu ve mutlu olmasını sağlar.
    D) Allah dini peygamberler aracılığı ile göndermiştir.

    Cevap: B

  • 9) 4.sınıf öğrencisi Elif arkadaşını hastahanede ziyarete gitmiştir. Elif aşağıdakilerden hangisin arkadaşına söylerse doğru söylemiş olur?

    A) Geçmiş olsun
    B) Çok şükür
    C) Allah şifa versin
    D) Allah rahmet eylesin

    Cevap: A

  • 10) Allah (c.c) bizlere verdiği sonsuz nimetler karşısında hangisini yapmalıyız?

    A) Şükür etmeliyiz.
    B) İsraf etmeliyiz.
    C) Aç gözlü olup daha fazla istemeliyiz.
    D) Hiçbir şey yapmamalıyız.

    Cevap: A

  • 11) Dualarımızı bitirdikten sonra .................... deriz.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) şükür
    B) Allah
    C) amin
    D) selam

    Cevap: C

  • 12) Davranışlar, Allah'ın emrettiği şekilde düzgün olan kişiye ................. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Ahlaklı
    B) Yaramaz
    C) Pişkin
    D) Vurdum duymaz

    Cevap: A

  • 13) Dinimizde yapılması uygun görülmeyen davranışlara ne denir?

    A) Sevap
    B) Tevekkül
    C) Tehvid
    D) Haram

    Cevap: D

  • 14) İnsanlarla karşılaştığımızda selamlaşırız.
    Aşağıdakilerden hangisi Selam kelimesinin anlamlarından biri değildir?


    A) Esenlik
    B) Barış
    C) Sağlık
    D) Nefret

    Cevap: D

  • 15) Günlük yaptığımız her işte Esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla anlamana gelen kavram hangisidir?

    A) Şükür
    B) Besmele
    C) Tevekkül
    D) Kelimeyi şehadet

    Cevap: B

  • 16) Yaptığımız iyi ve güzel davranışlar karşısında Allah bizlere .............. verir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Günah
    B) Sevap
    C) Ceza
    D) Ödül

    Cevap: B

  • 17) La ilahe illallah Muhammedün resullallah ifadesini belirten kavram aşağıdakilerden hangisidir?


    A) Besmele
    B) Kelime-i Şehadet
    C) Kelime-i Tehvid
    D) Kelime-i Asr

    Cevap: C

  • 18) Yüce Allah'ın bize verdiği nimetlere karşısında minnet duygumuzu belirtmek için hangisini yaparız?
    A) Şükrederiz
    B) Daha fazla isteriz
    C) Verdiği nimetleri israf ederiz
    D) Hiçbirşey yapmayız
    Cevap: A

  • 19) Bir iş ile meşgul olan birin gördüğümüzde aşağıdakilerden hangisini söyleriz?

    A) Allah kolaylık versin
    B) Allah razı olsun
    C) Allah rahatlık versin
    D) Allah rahmet eylesin

    Cevap: A

  • 20) Allah'ın yasakladığı tüm davranışlar karşılığında hangisini alırız?

    A) Sevap
    B) Günah
    C) Caiz
    D) Takva

    Cevap: B




  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.