...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bayrağımız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Rengini şehitlerimizin kanından alır.
    B) Ay ve yıldızını gökten almıştır.
    C) Siyah ve beyaz renklidir.

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi duygularımızdan biridir?

    A) Korkmak
    B) Mavi gözlü olmak
    C) Esmer olmak

    Cevap: A

  • 3) Trafikte hangi ışıkta araçlar veya yayalar durur?

    A) Sarı
    B) Kırmızı
    C) Yeşil

    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi kara aracıdır?


    A) Uçak
    B) Bot
    C) Metro

    Cevap: C

  • 5) Hangi trafik ışığı hazırlan anlamındadır?

    A) Sarı
    B) Kırmızı
    C) Yeşil

    Cevap: A

  • 6) Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi deniz aracıdır?


    A) Uçak
    B) Bot
    C) Metro

    Cevap: B

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi duygularımızdan biri değildir?

    A) Gülmek
    B) Sarışın olmak
    C) Şaşırmak

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi deniz taşıtı değildir?

    A) Vapur
    B) Tır
    C) Gemi

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi hava taşıtı değildir?

    A) Balon
    B) Uçak
    C) Yat

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi hava aracıdır?


    A) Uçak
    B) Bot
    C) Metro

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi ilkokul 2.sınıf öğrencisi Mert için yapılabilecek işlerden biri değildir?

    A) Dişlerini fırçalamak
    B) Elini yüzünü yıkamak
    C) Traş olmak

    Cevap: C

  • 12) Karşıdan karşıya geçmek isteyen Özgür hangi ışık yandığı zaman karşıya geçebilir?

    A) Sarı
    B) Kırmızı
    C) Yeşil

    Cevap: C

  • 13) Aşağıda verilen durumların  hangisinde başkalarından yardım alırız?

    A) Dişlerimizi fırçalarken
    B) Tırnaklarımızı keserken
    C) Okul kıyafetlerimizi yıkarken

    Cevap: C

  • 14) Vücüd organlarımızın içerisinde barındıran vücut bölümümüz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kafa
    B) Gövde
    C) Ayak

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi dengeli beslenme için doğru değildir?

    A) Öğün yemeklerini düzenli olarak yemek
    B) Sadece sebze ve meyve yemek
    C) Her türlü besinden yeteri kadar yemek

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.