...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda verilenlerden hangisi kişisel bakımımız değildir?
    A) Tırnaklar kesmek
    B) Saçları taramak
    C) Okul sırasını temiz tutmak.
    Cevap: C
  • 2) İhtiyaçlar yaşamımızı devam ettirebilmemiz için gerekli olan materyallerdir.
    Yukarıdaki bilgiye göre aşağıda verilenlerden hangisi ihtiyaçlarımız arasında değildir?
    A) Yemek yemek
    B) Banyo yapmak
    C) Bilgisayar almak
    Cevap: C
  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisi isteklerimiz arasındadır?
    A) Uyumak
    B) Bisiklet almak
    C) Diş macunu almak
    Cevap: B
  • 4) Genel olarak iç organlarımızın bulunduğu vücudun bölümü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Baş
    B) Bacaklar
    C) Gövde
    Cevap: C
  • 5) Atatürk'ün mezarını ziyaret etmek isteyen bir kişi hangi ilimize gitmelidir?
    A) Ankara
    B) İstanbul
    C) İzmir
    Cevap: A
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre en büyük topluluktur?
    A) Çekirdek aile
    B) Geniş aile
    C) Okul
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek ailede bulunmaz?
    A) Anne
    B) Dede
    C) Çocuk
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek aile bireylerinden biridir?
    A) Komşu
    B) Baba
    C) Teyze
    Cevap: B
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçlarımızdan biridir?
    A) Ayakkabı
    B) Bilgisayar
    C) Televizyon
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçlarımızdan biridir?
    A) Akıllı telefon
    B) Diş fırçası
    C) Top
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi isteklerimizden biridir?
    A) Pantolon
    B) Çorap
    C) Bilgisayar
    Cevap: C
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi isteklerimizden biri değildir?
    A) Güneş gözlüğü
    B) Bisiklet
    C) Kalem
    Cevap: C
  • 13) Bir yangın görüldüğünde ilk olarak aşağıdaki numaralardan hangisi aranmalıdır?
    A) 112
    B) 110
    C) 155
    Cevap: B
  • 14) Bir kaza görüldüğünde ilk olarak aşağıdaki numaralardan hangisi aranmalıdır?
    A) 112
    B) 110
    C) 155
    Cevap: A
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün doğum yeridir?
    A) Ankara
    B) Selanik
    C) İstanbul
    Cevap: B
  • 16) Atatürk ............... yılında doğmuş .................. vefat etmiştir.
    Yukarıdaki boşluklara sırası ile hangisi gelmelidir?
    A) 1938 -- 1881
    B) 1881 -- 1938
    C) 1919 -- 1938
    Cevap: B
  • 17) Yemekten önce aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    A) Elimizi yıkamalıyız.
    B) Yüzümüzü yıkamalıyız.
    C) Tatlı şeyler yemeliyiz.
    Cevap: C
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Yemekten sonra ellerimizi yıkamalıyız.
    B) Dişlerimizi her gün düzenli olarak fırçalamalıyız.
    C) Ağzımızda yemek varken konuşmalıyız.
    Cevap: C
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi okul yöneticisidir?
    A) Öğretmen
    B) Hizmetli
    C) Okul müdürü
    Cevap: C
  • 20) Karşıdan karşıya geçmek için ışıkları bekleyen Mert hangi ışığı gördüğünde karşıya geçebilir?
    A) Kırmızı
    B) Yeşil
    C) Sarı
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder