...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Karşıdan karşıya geçmek için ışıkları bekleyen Mert hangi ışığı gördüğünde karşıya geçebilir?

    A) Kırmızı
    B) Yeşil
    C) Sarı

    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek aile bireylerinden biridir?

    A) Komşu
    B) Baba
    C) Teyze

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçlarımızdan biridir?

    A) Akıllı telefon
    B) Diş fırçası
    C) Top

    Cevap: B

  • 4) Bir yangın görüldüğünde ilk olarak aşağıdaki numaralardan hangisi aranmalıdır?

    A) 112
    B) 110
    C) 155

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi kişisel bakımımız değildir?

    A) Tırnaklar kesmek
    B) Saçları taramak
    C) Okul sırasını temiz tutmak.

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Yemekten sonra ellerimizi yıkamalıyız.
    B) Dişlerimizi her gün düzenli olarak fırçalamalıyız.
    C) Ağzımızda yemek varken konuşmalıyız.

    Cevap: C

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi okul yöneticisidir?

    A) Öğretmen
    B) Hizmetli
    C) Okul müdürü

    Cevap: C

  • 8) İhtiyaçlar yaşamımızı devam ettirebilmemiz için gerekli olan materyallerdir.
    Yukarıdaki bilgiye göre aşağıda verilenlerden hangisi ihtiyaçlarımız arasında değildir?

    A) Yemek yemek
    B) Banyo yapmak
    C) Bilgisayar almak

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi isteklerimizden biridir?

    A) Pantolon
    B) Çorap
    C) Bilgisayar

    Cevap: C

  • 10) Yemekten önce aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?

    A) Elimizi yıkamalıyız.
    B) Yüzümüzü yıkamalıyız.
    C) Tatlı şeyler yemeliyiz.

    Cevap: C

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi ihtiyaçlarımızdan biridir?

    A) Ayakkabı
    B) Bilgisayar
    C) Televizyon

    Cevap: A

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre en büyük topluluktur?

    A) Çekirdek aile
    B) Geniş aile
    C) Okul

    Cevap: C

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi Atatürk'ün doğum yeridir?

    A) Ankara
    B) Selanik
    C) İstanbul

    Cevap: B

  • 14) Atatürk'ün mezarını ziyaret etmek isteyen bir kişi hangi ilimize gitmelidir?

    A) Ankara
    B) İstanbul
    C) İzmir

    Cevap: A

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi isteklerimizden biri değildir?

    A) Güneş gözlüğü
    B) Bisiklet
    C) Kalem

    Cevap: C

  • 16) Bir kaza görüldüğünde ilk olarak aşağıdaki numaralardan hangisi aranmalıdır?

    A) 112
    B) 110
    C) 155

    Cevap: A

  • 17) Genel olarak iç organlarımızın bulunduğu vücudun bölümü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Baş
    B) Bacaklar
    C) Gövde

    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek ailede bulunmaz?

    A) Anne
    B) Dede
    C) Çocuk

    Cevap: B

  • 19) Atatürk ............... yılında doğmuş .................. vefat etmiştir.
    Yukarıdaki boşluklara sırası ile hangisi gelmelidir?

    A) 1938 -- 1881
    B) 1881 -- 1938
    C) 1919 -- 1938

    Cevap: B

  • 20) Aşağıda verilenlerden hangisi isteklerimiz arasındadır?

    A) Uyumak
    B) Bisiklet almak
    C) Diş macunu almak

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.