...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi tat alma duyumuzdur?

    A) Deri
    B) Göz
    C) Dil

    Cevap: C

  • 2) Sınıfta öğretmenden söz hakkı almak için hangisini yaparız?

    A) Parmak kaldırırız
    B) Bağırırız
    C) Hemen konuşmaya başlarız

    Cevap: A

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi dokunma duyumuzdur?

    A) Deri
    B) Göz
    C) Kulak

    Cevap: A

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi iletişim aracı değildir?

    A) Telefon
    B) Bilgisayar
    C) Bisiklet

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal ürün değildir?

    A) Süt
    B) Peynir
    C) Zeytin

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi bir mevsimdir?

    A) İlkbahar
    B) Nisan
    C) Mayıs

    Cevap: A

  • 7) Bir ay ............ gündür.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 12
    B) 30
    C) 52

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi koku alma duyumuzdur?

    A) Kulak
    B) Burun
    C) Göz

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi görme duyumuzdur?

    A) Kulak
    B) Burun
    C) Göz

    Cevap: B

  • 10) Okul çıkışında bir yabancı bizi yanına çağırdığında hangisini yapmalıyız?

    A) Yanına gitmeliyiz.
    B) Ondan uzaklaşmalıyız.
    C) Arkadaşımızı da yanımıza alıp onun yanına gitmeliyiz.

    Cevap: B

  • 11) Bir hafta ............ gündür.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 5
    B) 7
    C) 9

    Cevap: B

  • 12) Bir yılda .................... mevsim vardır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 4
    B) 7
    C) 12

    Cevap: A

  • 13) Ülkemizin başkenti neresidir?

    A) İstanbul
    B) Ankara
    C) İzmir

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal üründür?

    A) Salatalık
    B) Domates
    C) Tereyağı

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi işitme duyumuzdur?

    A) Kulak
    B) Burun
    C) Göz

    Cevap: A




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.