YDS İngilizce Soruları 8 (2012 KPDS Sonbahar - Eksik kelime, edatlar, cümle tamamlama)
  • 1) ---- the 47th anniversary of Winston Churchill’s death, historians are reassessing the complex figure who carried Britain ---- its darkest times.
    Verilen cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) From / with
    B) At / of
    C) To / for
    D) On / through
    E) About / in

    Cevap: D

  • 2) ---- philosophers had started to put received wisdom to the test of rational examination, another fundamental question rapidly became obvious: “How can we know?”
    Verilen cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) Once
    B) Only if
    C) Unless
    D) In case
    E) While

    Cevap: A

  • 3) In some cases, we ---- sufficient data on old events, not because of a lack of imagination but because the appropriate technology ---- available at the time.
    Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) would not have / is not
    B) should not have / had not been
    C) did not have / has not been
    D) do not have / was not
    E) could not have / will not be

    Cevap: D

  • 4) New York City ---- the first US ban on large-size sodas and other sugary drinks ---- in restaurants.
    Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) is approving / having been sold
    B) approved / to be sold
    C) was approving / having sold
    D) approves / to have been sold
    E) has approved / being sold

    Cevap: E

  • 5) Losing weight is not only ---- anticipating swimsuit season or squeezing into skinny jeans, but it also means fighting a serious illness ---- the obese.
    Verilen cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) by / against
    B) in / within
    C) about / for
    D) beyond / upon
    E) at / towards

    Cevap: C

  • 6) Dogs are thought to be easier to train than cats, but this may be because they evolved to hunt in packs, cooperate with other dogs and be obedient (15)---- a leader. Their memory requires constant reinforcement, (16)---- they quickly forget. Nonetheless, they are often (17)---- simply by giving them the attention they need. On the contrary, cats evolved to hunt solo and are much more devious. In some cases, they (18)---- but do not have the dog’s desire to please. There is some evidence that cats remember specific events longer than dogs do, but (19)---- their excellent memory for people and spaces, both species are able to build complex mental maps of their surroundings and find their way home.
    15 numaralı yere uygun düşen sözcük ya da ifade hangisidir?

    A) to
    B) about
    C) by
    D) with
    E) over

    Cevap: A

  • 7) On a sunny day, some patches of ground warm up more quickly than others ---- the differences in topography.
    Verilen cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) similar to
    B) on behalf of
    C) as well as
    D) because of
    E) apart from

    Cevap: D

  • 8) ---- the news is out about tomatoes being found for their cancer-fighting properties, the question is how to get sufficient amounts every day.
    Verilen cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) Much as
    B) While
    C) Now that
    D) Just as
    E) Even if

    Cevap: C

  • 9) Steve:
     How come this new employee gets a raise in salary and I don’t?
    David:
     He might be new, but he’s already outperformed you in every area. That’s why.
    Steve:
     OK! What am I supposed to do to get a raise, then?
    David:
     ----

    A) I promise you’ll get a promotion if you keep up the good work.
    B) He only received a small raise last month.
    C) Employees are expected to work very hard.
    D) You may lack the necessary skills, but you put a lot of effort into your work.
    E) Well, work as hard as he does and then you might get one too.
    Cevap: E

  • 10) Dogs are thought to be easier to train than cats, but this may be because they evolved to hunt in packs, cooperate with other dogs and be obedient (15)---- a leader. Their memory requires constant reinforcement, (16)---- they quickly forget. Nonetheless, they are often (17)---- simply by giving them the attention they need. On the contrary, cats evolved to hunt solo and are much more devious. In some cases, they (18)---- but do not have the dog’s desire to please. There is some evidence that cats remember specific events longer than dogs do, but (19)---- their excellent memory for people and spaces, both species are able to build complex mental maps of their surroundings and find their way home.
    19 numaralı yere uygun düşen sözcük ya da ifade hangisidir?

    A) in comparison with
    B) instead of
    C) despite
    D) rather than
    E) thanks to

    Cevap: E

  • 11) A symphony is like a castle with its own grand structure, ---- a short song will have a different and less complex form more like a cottage.
    Verilen cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) before
    B) if
    C) although
    D) whether
    E) whereas

    Cevap: E

  • 12) Companies must utilize key capabilities wherever they exist, including direct investment to ---- operations in locations where rare opportunities can be developed.
    Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) set up
    B) leave off
    C) get through
    D) hand in
    E) take over

    Cevap: A

  • 13) The basic unit of currency of the Ottoman Empire was the silver akçe in which all the revenues and ---- of the state were calculated.
    Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) precautions
    B) conventions
    C) expenditures
    D) placements
    E) establishments

    Cevap: C

  • 14) Dogs are thought to be easier to train than cats, but this may be because they evolved to hunt in packs, cooperate with other dogs and be obedient (15)---- a leader. Their memory requires constant reinforcement, (16)---- they quickly forget. Nonetheless, they are often (17)---- simply by giving them the attention they need. On the contrary, cats evolved to hunt solo and are much more devious. In some cases, they (18)---- but do not have the dog’s desire to please. There is some evidence that cats remember specific events longer than dogs do, but (19)---- their excellent memory for people and spaces, both species are able to build complex mental maps of their surroundings and find their way home.
    18 numaralı yere uygun düşen sözcük ya da ifade hangisidir?

    A) used to be trained
    B) can be trained
    C) might have been trained
    D) must be trained
    E) should have been trained

    Cevap: B

  • 15) Phobias are intense, irrational fears which cannot be ---- even when the sufferer is aware, as is usually the case, that there is no reason for the fear.
    Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) spoilt
    B) undergone
    C) foreseen
    D) initiated
    E) overcome

    Cevap: E

  • 16) Scientists have developed a new blood test for Alzheimer’s disease that can ---- identify 93% of people who have the condition.
    Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) severely
    B) accurately
    C) separately
    D) abusively
    E) incidentally

    Cevap: B

  • 17) A new historical record offers ---- evidence that Africans and their descendants contributed enormously to the formation of Mexican culture.
    Verilen cümlede boş bırakılan yere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) frustrating
    B) inferior
    C) redundant
    D) devastating
    E) compelling

    Cevap: E

  • 18) Dogs are thought to be easier to train than cats, but this may be because they evolved to hunt in packs, cooperate with other dogs and be obedient (15)---- a leader. Their memory requires constant reinforcement, (16)---- they quickly forget. Nonetheless, they are often (17)---- simply by giving them the attention they need. On the contrary, cats evolved to hunt solo and are much more devious. In some cases, they (18)---- but do not have the dog’s desire to please. There is some evidence that cats remember specific events longer than dogs do, but (19)---- their excellent memory for people and spaces, both species are able to build complex mental maps of their surroundings and find their way home.
    16 numaralı yere uygun düşen sözcük ya da ifade hangisidir?

    A) so
    B) otherwise
    C) but
    D) instead
    E) hence

    Cevap: B

  • 19) Dogs are thought to be easier to train than cats, but this may be because they evolved to hunt in packs, cooperate with other dogs and be obedient (15)---- a leader. Their memory requires constant reinforcement, (16)---- they quickly forget. Nonetheless, they are often (17)---- simply by giving them the attention they need. On the contrary, cats evolved to hunt solo and are much more devious. In some cases, they (18)---- but do not have the dog’s desire to please. There is some evidence that cats remember specific events longer than dogs do, but (19)---- their excellent memory for people and spaces, both species are able to build complex mental maps of their surroundings and find their way home.
    17 numaralı yere uygun düşen sözcük ya da ifade hangisidir?

    A) substituted
    B) perplexed
    C) rewarded
    D) concealed
    E) implemented

    Cevap: C

  • 20) One of the challenging decisions that hospitals are to make when purchasing a technology-based system is ---- they want to focus more on the doctor ---- the patient.
    Verilen cümlede boş bırakılan yerlere uygun düşen sözcük yada ifade hangisidir?

    A) neither / nor
    B) whether / or
    C) rather / than
    D) as well / as
    E) both / and

    Cevap: B





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.