...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Trafikte araç kullanmayan ve araçla yolculuk yapan kişilere ne denir?

    A) Yolcu
    B) Yaya
    C) Şoför
    D) Trafik polisi

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi yaya kaldırımlarını kullanabilir?

    A) Bisikletliler
    B) Motor bisikletliler
    C) Araçlar
    D) Yayalar

    Cevap: D

  • 3) Sahip olduğumuz bisikletimiz için dikkate alınması gereken en önemli husus hangisidir?
    A) Bisikletin rengi
    B) Bisikletin markası
    C) Bisikletin boyumuza uygunluğu
    D) Bisikletin vites sayısı
    Cevap: C

  • 4) Araçların ve yayaların geçişlerini düzenleyen otomatik ışıklı cihazlara ne denir?

    A) Trafik işaretleri
    B) Trafik ışıkları
    C) Trafik polisi
    D) Trafik panoları

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Karşıdan karşıya geçerken sağa, sola bakmalıyız.
    B) Yeşil ışıkta geçmeliyiz.
    C) Uzunda olsa güvenli yolu kullanmalıyız.
    D) Araba yoksa üst veya alt geçidi kullanmamıza gerek yoktur.

    Cevap: D

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi karşıdan karşıya geçişte yapılmaması gerekir?
    A) Yaya geçitlerini kullanmalıyız.
    B) Araç gelmiyorsa kırmızı ışıkta geçebiliriz.
    C) Alt geçitleri kullanmalıyız.
    D) Trafik polisi varsa işaretlerine dikkat etmeliyiz
    Cevap: B

  • 7)
    I. Kask
    II. Eldiven
    III. Dizlik
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangilerini bisiklet, kaykay veya paten gibi araçları kullanırken kullanmalıyız?

    A) Yalnız I
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 8) Karşıdan karşıya geçmek için taşıt yolunun üzerinden geçirilen yola ne denir?

    A) Yaya geçidi
    B) Alt geçit
    C) Üst geçit
    D) Köprü

    Cevap: C

  • 9) Trafik kuralları ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    a) Trafik kurallarına uymak, can ve mal kaybını önler.
    b) Trafik kuralları uzun çalışmalar sonunda belirlenmiştir.
    c) Trafik kurallarına uymalı, uymayanları da uyarmalıyız.
    d) Trafik kurallarına yalnızca sürücüler uymalıdır.
    Cevap: D

  • 10)
    I. Üst geçit
    II. Alt geçit
    III. Yaya geçidi
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangilerini karşıdan karşıya geçerken kullanmalıyız?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve II
    D) II ve III

    Cevap: A

  • 11) Mustafa’nın yaptığı hangi davranış yanlıştır?
    A) Yaya alt geçit veya üst geçitlerini kullanıyor.
    B) Yaya kaldırımında top oynuyor.
    C)Trafik levha ve işaretlerine dikkat ediyor.
    D) Karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitlerini kullanıyor.
    Cevap: B

  • 12) Emniyet kemeri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Emniyet kemerini takmak zorunludur.
    B) Emniyet kemerini takmayanlara ceza yazılır.
    C) Emniyet kemerini sadece önde oturanlar takmalıdır.
    D) Emniyet kemeri büyük oranda hayat kurtarır.

    Cevap: C

  • 13)
    I. İnsan
    II. Araç
    III. Hayvan
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri trafik kapsamındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    D) Yalnız III

    Cevap: C

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi oyun oynamak için uygun bir alan değildir?

    A) Parklar
    B) Caddeler
    C) Okul bahçesi
    D) Boş araziler

    Cevap: B

  • 15) Bir trafik kazası olduğuna olay yerine kim müdehale eder?

    A) Jandarma
    B) Belediye başkanı
    C) Trafik polisi
    D) Kaymakam

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının nedenlerindendir?
    A) Trafik kurallarına uymak
    B) Dikkatli olmak
    C) Alkollü araç kullanmak
    D) Emniyet kemeri takmak
    Cevap: C

  • 17) Hangi ışıkta araçlar geçişe hazırlanırlar?

    A) Kırmızı ışık
    B) Sarı ışık
    C) Yeşil ışık
    D) Sürekli yanan kırmızı ışık

    Cevap: B

  • 18) Okul servis araçlarından inerken veya binerken hangisini yaparsak yanlış yapmış oluruz?

    A) Araç tam durmadan inmeye çalışırsak.
    B) Aracın arkasında durmazsak
    C) Araç tam durmadan binmezsek.
    D) Aracın içinde koltuğumuzda kurallara uygun oturursak.

    Cevap: A

  • 19) ................................... araç kazalarında yaralanma ve ölüm riskini büyük oranda azaltır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Hızlı araç kullanma
    B) Emniyet kemeri
    C) Otobanlar
    D) Bisiklet kaskları

    Cevap: B

  • 20) Trafik Eğitiminin temel amacı nedir?
    a- Çok iyi araba kullanmak
    b- Çok iyi bisiklet kullanmak
    c- İnsan hayatını kurtarmak
    d- Trafikte tehlike yaratmamak ve tehlikelerden korunmak.
    Cevap: D




  • Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.