...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bir yerin kuşbakışı görünüşünü kağıt üzerine kabaca çizmeye ne denir?

    A) Kroki
    B) Harita
    C) Taslak

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi bir yetenek değildir?

    A) Gitar çalabilmek
    B) Basketbol oynayabilmek
    C) Uzun boylu olmak

    Cevap: C

  • 3) Okul çıkışında yabancı biri ile karşılaşan Ece aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?

    A) Yabancının yanına gidip konuşursa
    B) Yabancı onu çağırdığında yanına gitmezse
    C) Yabancının verdiği hediyeyi almazsa

    Cevap: A

  • 4) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Sabah arkadaşımıza günaydın demek.
    B) Oyun oynarken hile yapan arkadaşımıza kötü söz söylemek
    C) Yabancılarla konuşmamak.

    Cevap: B

  • 5) Arkadaş seçerken aşağıdakilerden hangisine dikkat etmeliyiz?

    A) Kişinin sarı saçlı olmasına
    B) Dürüst olmasına
    C) Yaşının büyük olmasına

    Cevap: B

  • 6) Arkadaşları içerisinde bir arkadaşına yanlı davranan Mert için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Diğer arkadaşları tarafından sevilmez.
    B) Arkadaşları Mert'e güvenir.
    C) Mert'i oyunlara davet etmezler.

    Cevap: B

  • 7) Atatürk hangi tarihte Samsun'a ayak basmıştır?

    A) 23 Nisan 1923
    B) 19 Mayıs 1919
    C) 23 Ekim 1920

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi milli bayramlarımızdan biridir?

    A) Paskalya bayramı
    B) Cadılar bayramı
    C) 19 Mayıs Gençlik bayramı

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel bir özellik değildir?

    A) Siyah saçlı olmak
    B) Samimi olmak
    C) Mavi gözlü olmak

    Cevap: B

  • 10) Arkadaşlarımızdan biri bize yardım ettiğinde aşağıdakilerden hangisini söylemeliyiz?

    A) Teşekkür ederim
    B) Aferin
    C) Daha çok yardım etmelisin

    Cevap: A

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi olumlu bir özelliğimizdir?

    A) Kin tutmak
    B) Güler yüzlü olmak
    C) Kaba olmak

    Cevap: B

  • 12) Atatürk'ün ilk okuduğu okul aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Askeri lise
    B) Mahalle Mektebi
    C) Galatasaray lisesi

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi milli bayramlarımızdan biri değildir?

    A) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı
    B) Kurban bayramı
    C) Cumhuriyet bayramı

    Cevap: B

  • 14) İnsanlar yaratılışları itibari ile birbirinden farklıdır. Önemli olan bu farklılıklarımıza .................. ile yaklaşmaktır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) hoşgörü
    B) önyargı
    C) iğrenme

    Cevap: A

  • 15) Aşağıdaki davranışlardan hangisi tutumlu bir insanın yapacağı davranışlardan biri değildir?

    A) Yiyebileceği kadar yemek almak.
    B) Dişlerini fırçalarken musluğu kapatmak.
    C) Gün ışığında lambaları yakmak.

    Cevap: C

  • 16) Aşağıda verilenlerden hangisi fiziksel bir özelliktir?

    A) Uzun boylu olmak
    B) Yalancı olmak
    C) Kırıcı olmak

    Cevap: A

  • 17) Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğru değildir?

    A) Oyun oynarken diğer arkadaşlarımıza da hak tanımalıyız.
    B) Oyun sonunda kazanan taraf olmak için her türlü şeyi yapmalıyız.
    C) Oyunda önemli olan oyun sürecinde geçen zamandır.

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi dini bayramlarımızdan biri değildir?

    A) Ramazan bayramı
    B) Kurban bayramı
    C) Cumhuriyet bayramı

    Cevap: C

  • 19) Okul kurallarına uyan birisi için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Derslerinde başarılı olur.
    B) Öğretmenleri tarafında sevilir.
    C) Öğrenciler tarafından sevilmez.

    Cevap: C

  • 20) Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı tarihte Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayram hangisidir?

    A) Cumhuriyet bayramı
    B) Gençlik bayramı
    C) 23 Nisan

    Cevap: C




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.