...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen kelime ve zıt anlam eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?

    A) yüksek - alçak
    B) kızgın - öfkeli
    C) sessiz - hüzünlü

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı diğerlerine göre daha fazladır?

    A) Züleyha
    B) Ertem
    C) Güllünaz

    Cevap: C

  • 3) ne kadar - ağaç - ermez - uzasa - göğe
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıda karışık olarak verilen sözcüklerden oluşturulan anlamlı bir cümledir?


    A) Ağaç ne kadar uzasa göğe ermez
    B) Ermez göğe ağaç ne kadar uzasa
    C) Ağaç uzasa ermez ne kadar göğe

    Cevap: A

  • 4) saatine - otobüs - bekledi - kadar
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıda karışık olarak verilen sözcüklerden oluşturulan anlamlı bir cümledir?

    A) Otobüs saatine kadar bekledi
    B) Saatine karda otobüs bekledi
    C) Otobüs bekledi saatine kadar

    Cevap: A

  • 5) Zayıf sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kilolu
    B) Şişman
    C) Ağır

    Cevap: B

  • 6) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kelime sayısı en azdır?

    A) Ödevlerimin hepsini bitirdim.
    B) Arkadaşlarımla dışarıda oynayabilir miyim?
    C) Yarın yağmur yağacak gibi gözüküyor.

    Cevap: A

  • 7) Tatlı sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ekşi
    B) Tuzlu
    C) Acı

    Cevap: C

  • 8) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi sözlükte diğerlerinden önce yer alır?

    A) Dolap
    B) Dondurma
    C) Dede

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde sebep sonuç ilişkisi vardır?

    A) Çok şeker yediği için dişi ağrıyordu
    B) Güneş yanığı çok acıtıyor.
    C) Balık tutmak bir hobidir.

    Cevap: A

  • 10) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi sözlükte diğerlerinden sonra yer alır?

    A) Karabiber
    B) Kibar
    C) Kertenkele

    Cevap: B

  • 11) Güzel sözcüğünün zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kötü
    B) Çirkin
    C) İyi

    Cevap: B

  • 12) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kelime sayısı en fazladır?

    A) Arkadaşına halen kırgındı
    B) Hafta sonu şehir dışına çıkmayı planlıyordu.
    C) Üniversite sınavı bu yıl zordu.

    Cevap: B

  • 13) Aşağıda verilen kelime ve zıt anlam eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

    A) küçük - büyük
    B) hızlı - süratli
    C) mutlu - üzgün

    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) o - dun - cu
    B) orm- an - cı
    C) o - ku - ma

    Cevap: B

  • 15) aramak - samanlıkta- iğne 
    Aşağıdakilerden hangisi yukarıda karışık olarak verilen sözcüklerden oluşturulan anlamlı bir cümledir?


    A) İğne aramak samanlıkta
    B) Samanlıkta iğne aramak
    C) Samanlıkta aramak iğne

    Cevap: B




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.