...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı diğerlerinden daha azdır?

    A) Ders
    B) Kitap
    C) Teneffüs

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna yanlış noktalama işareti getirilmiştir?

    A) O telefonla konuşuyor.
    B) Kitapları raflara dizdin mi!
    C) Misafirler henüz gelmedi mi?

    Cevap: B

  • 3) Fıstıkçı sözcüğü kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5

    Cevap: A

  • 4) Öğretmen yarın gelmeyecekmiş.
    Yukarıda verilen cümlede en az hece sayısına sahip olan kelime hangisidir?


    A) Öğretmen
    B) yarın
    C) gelmeyecekmiş

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı en azdır?

    A) Dostluk
    B) Sınıf
    C) Mahalle

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) tab-lo
    B) tab-ak
    C) kol-tuk

    Cevap: B

  • 7) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

    A) se-çi-ci
    B) sı-ra-dan
    C) sam-anl-ık

    Cevap: C

  • 8) Sabah ben seni ararım.
    Yukarıda verilen cümlede en fazla hece sayısına sahip olan kelime hangisidir?

    A) ben
    B) Sabah
    C) Ararım

    Cevap: C

  • 9) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı diğerlerinden daha fazladır?

    A) Arkadaş
    B) Gece
    C) Sınıf

    Cevap: A

  • 10) Elektrikçi sözcüğü hangisinde doğru olarak hecelerine ayrılmıştır?

    A) Ele-kt-rik-çi
    B) El-ek-trik-çi
    C) Elek-tri-kçi

    Cevap: B

  • 11) Aşağıda verilen sözcüklerden hangisi dört heceden oluşmaktadır?

    A) Korkutucu
    B) Sahanlık
    C) Güzellik

    Cevap: A

  • 12) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi hecelerine doğru ayrılmıştır?

    A) ger-çek-ten
    B) a-rab-a
    C) bal-ık-çı

    Cevap: A

  • 13) Yağmurluk sözcüğü kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5

    Cevap: C

  • 14) Sınıf şimdi sessiz.
    Yukarıdaki cümle toplam kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 6
    B) 7
    C) 8

    Cevap: A

  • 15) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?

    A) Kahvaltını yap
    B) Ercan sana söylüyorum
    C) Yarın cumartesi mi

    Cevap: C




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.