AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 635)
  • 1)





    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi namazın dışındaki şartlardandır?

    A) Vakit
    B) Secde
    C) Kıraat
    D) Rükû

    Cevap: A

  • 3)





    Cevap: D

  • 4) Hz. Peygamber’in uygulayıp öğrettiği, tekbir ile başlayıp selam ile son bulan, belirli fiil, söz ve duaları içeren farz bir ibadettir.
    Hakkında bilgi verilen ibadet aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Tavaf
    B) Namaz
    C) Zekât
    D) Oruç

    Cevap: C

  • 5) “sav.” kavramının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Allah rahmet eylesin.
    B) Allah’ın selamı üzerinize olsun.
    C) Allah, selam verenden de alandan da razı olsun.
    D) Allah’ın selamı, rahmeti O’nun (Hz.Muhammed’in) üzerine olsun.

    Cevap: D

  • 6) Aşağıdaki namazların hangisinin farzı sünnetinden önce kılınır?

    A) Sabah
    B) Akşam
    C) Öğle
    D) Yatsı

    Cevap: B

  • 7)





    Cevap: D

  • 8)
     I. Emanet: Güvenilir olma
    II. Fetanet: Üstün bir zekâya sahip olma
    III. İsmet: Doğru sözlü olma
    IV. Tebliğ: Günah işlemekten korunma
    Peygamberlerin ortak özelliklerinden hangilerinin açıklamaları doğru verilmiştir?

    A) I ve II.
    B) II ve IV.
    C) I ve III.
    D) III ve IV.

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi farz olan namazlardandır?

    A) Vitir namazı
    B) Beş vakit namaz
    C) Teravih namazı
    D) Bayram namazı

    Cevap: B

  • 10)





    Cevap: B

  • 11) Teyemmüm ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Suyun bulunmadığı veya temiz olmadığı durumlarda yapılır.
    B) Ayakların mesh edilmesi teyemmümün farzlarındandır.
    C) Suyun bulunmasıyla teyemmüm abdesti bozulur.
    D) Abdesti bozan durumlar teyemmümü de bozar.

    Cevap: B

  • 12) İlahi kitaplar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) Tevrat Hz. Musa’ya Sina Dağı’nda verilmiştir.
    B) Kur’an bozulmamış son ilahi kitaptır.
    C) Zebur, Kitab-ı Mukaddesin içinde Mezmurlar bölümünde yer alır.
    D) İncil Hz. İsa hayatta iken yazıya geçirilmiştir.

    Cevap: D

  • 13)





    Cevap: A

  • 14)





    Cevap: C

  • 15) Hz. Peygamber’in, ilk ezanı Bilal-i Habeşi’nin okumasını istemesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sesinin güzel olması
    B) Habeşli bir köle olması
    C) İlk Müslümanlardan olması
    D) Müşrikler tarafından işkence görmüş olması

    Cevap: A

  • 16)  I. Emanet: Güvenilir olma
    II. Fetanet: Üstün bir zekâya sahip olma
    III. İsmet: Doğru sözlü olma
    IV. Tebliğ: Günah işlemekten korunma
    Peygamberlerin ortak özelliklerinden hangilerinin açıklamaları doğru verilmiştir?

    A) I ve II.
    B) II ve IV.
    C) I ve III.
    D) III ve IV.

    Cevap: A

  • 17)





    Cevap: A

  • 18) Aşağıdaki eserlerden hangisi Hacı BektaşVeli’ye aittir?

    A) Mesnevi
    B) Divan-ı Hikmet
    C) Makâlât
    D) Risalet’ün-Nushiyye

    Cevap: B

  • 19)





    Cevap: A

  • 20)





    Cevap: C





 AÖO Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Benzer Sınavlar


 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.