...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Çevre Eğitimi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Canlı ve cansız varlıklar arasında dengeli bir düzen vardır.
    B) Canlıların yaşamı çeşitli dengeler üzerine kurulmuştur.
    C) Çevreyi oluşturan öğelerden birinin olmaması bile canlı ve cansız varlıkların yok olması anlamına gelmektedir.
    D) Doğal dengenin bozulmasında insanların sorumluluğu diğer canlılara göre daha azdır.

    Cevap: D

  • 2)
    I. Beslenme
    II. Barınma
    III. Geçim kaynakları bulma
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri nüfusun artışıyla beraber artmaktadır?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II

    Cevap: A

  • 3)
    I. Toprağı korumak
    II. Suyu korumak
    III. Geri dönüştürülebilir enerji kaynakları kullanmak
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri yapılarak doğal dengenin korunması sağlanabilir?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II

    Cevap: A

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi çevrede bulunan cansız faktörlerden biri değildir?

    A) Su
    B) Mineraller
    C) Ayrıştırıcılar
    D) Toprak

    Cevap: C

  • 5) Tüm canlıların yaşamsal fonksiyonlarını sürdürmelerini sağlayan renksiz, kokusuz, tatsız sıvıdır.
    Yukarıda verilen açıklama aşağıdakilerden hangisine aittir?

    A) Hava
    B) Su
    C) Jeolojik yapı
    D) İklim

    Cevap: B

  • 6)
    I. Verimli tarım alanlarına yerleşim yerleri kurulmamalı
    II. Gereksiz ve bilinçsiz tarım ilacı kullanılmamalı
    III. Suni gübre kullanılmalı
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri toprağı korumak için alınabilecek önlemler arasındadır?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II

    Cevap: D

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi üretici canlı çevre varlıklarından biri değildir?

    A) Yeşil yapraklı bitkiler
    B) Öglena
    C) Kamçılı hayvan
    D) Küfler

    Cevap: D

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi doğal dengeyi olumsuz etkilemez?

    A) Yenilenebilir enerji
    B) Tarım ilaçları
    C) Nüfus artışı
    D) Fosil yakıtlar

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi yapay çevreye örnektir?

    A) Selda gölü
    B) Tomara şelalesi
    C) Atatürk barajı
    D) Tuz gölü

    Cevap: C

  • 10)
    I. Kömür
    II. Doğalgaz
    III. Petrol
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğal dengeyi olumsuz etkiler?

    A) I ve II
    B) I, II ve III
    C) I ve III
    D) II ve III

    Cevap: B

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi doğal çevreye örnektir?

    A) Çocuk parkı
    B) Dinlenme tesisleri
    C) Alış veriş merkezleri
    D) Çoruh nehri

    Cevap: D

  • 12) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Teknoloji hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır.
    B) Teknolojik ürünlere artan talep teknolojinin ilerlemesine neden olmuştur.
    C) Teknolojik ürünlerinin büyük bir kısmı insan sağlığı için zararsızdır.
    D) Teknolojik ürünler elektromanyetik dalgalar yayarak canlılara zarar verir.

    Cevap: C

  • 13)
    I. Fiziksel ortam
    II. Sosyal ortam
    III. Ekonomik ortam
    IV. Kültürel ortam
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çevre bünyesinde yer alır?

    A) I ve II
    B) I, II ve III
    C) I, III ve IV
    D) I, II, III ve IV

    Cevap: D

  • 14) Dünyanın yapısı, fiziksel özellikleri, içeriği, tarihi ve onu şekillendiren süreç olarak isimlendirilir.
    Yukarıda verilen açıklama aşağıdakilerden hangisine aittir?

    A) Hava
    B) Su
    C) Jeolojik yapı
    D) İklim

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi doğal çevre bileşenlerinden biri değildir?

    A) Hava
    B) Su
    C) Jeolojik yapı
    D) Betonarme yapı

    Cevap: D




  • Çevre Eğitimi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.