...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Sosyal Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Ailemiz ile bilgi toplarken aşağıdakilerden hangisinden yararlanırız?

    A) Öğretmenden
    B) Müdürden
    C) Dedemizden
    D) Komşumuzdan

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdaki bilgilerden hangisi kimlik kartımızda bulunmaz?

    A) TC kimlik numarası
    B) Kan grubu
    C) Doğum tarihi
    D) Kardeş ismi

    Cevap: D

  • 3) Mesnevi adlı kitabı yazarak, dünyada hoşgörü insanı olarak anılan düşünür hangisidir?

    A) Biruni
    B) Mevlana
    C) Fuzuli
    D) Yunus Emre

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdaki belgelerden hangisini 18 yaşından küçükler alamaz?

    A) TC. kimlik kartı
    B) Öğrenci belgesi
    C) Pasaport
    D) Ehliyet

    Cevap: D

  • 5) Diğer kişilerin duygu, düşünce ve fikirlerine karşı ön yargısız ve saygılı olmaya ne denir?

    A) Hoşgörü
    B) Empati
    C) Sempati
    D) Anlayış

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biri değildir?

    A) Göz rengimiz
    B) Saç rengimiz
    C) Sakinliğimiz
    D) Boy uzunluğumuz

    Cevap: C

  • 7) İnsanların kendilerine özel fiziksel ve duygusal özellikleri vardır.
    I. Kilomuz
    II. Boyumuz
    III. Ten regimiz
    Buna göre yukarıdakilerden hangisi veya hangileri fiziksel özelliklerimiz arasındadır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi yeni nüfus cüzdanlarının rengidir?

    A) Kırmızı
    B) Beyaz
    C) Açık mavi
    D) Açık yeşil

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek aile üyelerinden biri değildir?

    A) Anne
    B) Baba
    C) Hala
    D) Çocuk

    Cevap: C

  • 10)
    I. İsim ve soy ismimiz
    II. Parmak izimiz
    III. Doğum yerimiz
    Yeni kimlik kartlarında yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri bulunur?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve II
    D) I ve III

    Cevap: A

  • 11) Soy ağacı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Aile bireylerinin olduğu bir listedir.
    B) Sadece ölmüş aile bireyleri bulunur.
    C) Şema şeklindedir.
    D) Bireylerin resimleri bulunur.

    Cevap: B

  • 12) Mustafa Kemal hangi şehre çıkarak Kurtuluş Savaşını resmi olarak başlatmıştır?

    A) Ankara
    B) Samsun
    C) Sivas
    D) Amasya

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdaki araçlardan hangisinden ailemiz ile ilgili bilgi alamayız?

    A) Aile fotoğraf albümü
    B) Eski mektuplar
    C) Dedemizden kalan eşyalar
    D) İnternet üzerinden

    Cevap: D

  • 14) Atatürk ...................... doğmuş ve .................... vefat etmiştir.
    Yukarıdaki boşluğa sırası ile hangisi gelmelidir?

    A) Selanik -- Ankara
    B) Ankara -- Ankara
    C) Ankara -- Selanik
    D) Selanik -- Selanik

    Cevap: A

  • 15) Bir millete özgü olup, milletin karakteristik özelliklerini yansıtan özelliklere ne denir?

    A) Kültür
    B) Bilinç
    C) Özgün
    D) Milli bilinç

    Cevap: A




  • Sosyal Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.