...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki bilim adamlarından hangisi dünyanın şekli hakkında bir açıklamada bulunmamıştır?

    A) Biruni
    B) Mecellan
    C) Farabi

    Cevap: C

  • 2) İlgi alanı gök ve gök cisimleri olan bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Matematik
    B) Kimya
    C) Astronomi

    Cevap: C

  • 3) Dünyanın şekli ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Alttan ve üstten basık şekildedir.
    B) Tam çember şeklindedir
    C) Ortadan biraz baskın şekildedir.

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi dünyada bulunan kıtalardan biri değildir?



    A) Asya
    B) Avrupa
    C) Kuzey kutbu

    Cevap: C

  • 5) Dünyada suların bulunmadığı alanlara ne denir?



    A) Hava
    B) Kara
    C) Ateş

    Cevap: B

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi gözle görülebilen dünyanın katmanlarından biri değildir?

    A) Taş küre
    B) Hava küre
    C) Ateş küre

    Cevap: C

  • 7) Teleskopu bulan bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Newton
    B) Mecellan
    C) Galileo

    Cevap: C

  • 8) İlk kez dünyanın yuvarlak olduğunu bildiren bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mecellan
    B) Einstein
    C) Pisagor

    Cevap: A

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi dünyada bulunan okyanuslardan biridir?

    A) Hazar
    B) Akdeniz
    C) Atlas

    Cevap: C

  • 10)
    * Gözle görülmez
    * Tenimiz aracılığı ile hissederiz.
    * Dünyanın katmanlarından bir tanesidir.
    Yukarıda özellikleri verilen katman hangisidir?

    A) Kara
    B) Su
    C) Hava

    Cevap: C

  • 11) Kara tabaka ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Canlılar bu tabakada yaşar
    B) Dünyada en çok yer kaplayan tabakadır.
    C) Yaşam için çok önemlidir.

    Cevap: B

  • 12) Dünyamızın ...............'ü sularla kaplıdır.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?



    A) 1 / 2
    B) 3 / 4
    C) 4 / 3

    Cevap: B

  • 13) Dünya üzerinde yaşayan tüm canlılar hangi kürede yaşamlarına devam etmektedir?


    A) Hava küre
    B) Taş küre
    C) Ateş küre

    Cevap: B

  • 14)
    I. Ateş küre
    II. Ağır küre
    III. Hava küre
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri dünyanın dışarıdan görülebilen katmanları arasında değildir?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve II

    Cevap: C

  • 15) Su tabakası ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Karalara göre daha az yer kaplar
    B) Çoğunlukla tuzludur.
    C) Dünyanın tabakalarından bir tanesidir.

    Cevap: A




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.