...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 2 düzine cevizden beş tanesi yendiğinde geriye kaç tane ceviz kalır?

    A) 17
    B) 18
    C) 19

    Cevap: C

  • 2) 68 sayısının onlar basamağındaki rakam 5 azaltılıp birler basamağındaki sayı 1 artırıldığında yeni sayı kaç olur?
    A) 29
    B) 19
    C) 11
    Cevap: B

  • 3) Burcu 93 sayfalık bir kitabın ilk gün 43 sayfasını ikinci gün 35 sayfasını okumuştur.
    Buna göre Burcu üçüncü gün kaç sayfa daha okumalıdır ki kitabı bitirsin?

    A) 10
    B) 15
    C) 20
    Cevap: B

  • 4) 71 sayısının açılımı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 7 onluk 1 birlik
    B) 1 birlik 7 birlik
    C) 1 onluk 7 birlik

    Cevap: A

  • 5) Murat'ın 2 düzine sakızı vardır. 
    Bu sakızlardan 13 tanesi arkadaşlarına dağıttığında geriye kaç tane sakız kalır?

    A) 11
    B) 12
    C) 13

    Cevap: A

  • 6) 43 sayısına aşağıda verilen işlemlerden hangisi uygulanırsa yeni sayı 43 sayısının iki katı olur?
    A) Onlar basamağındaki rakam 4 ve birler basamağındaki sayı 3 artırıldığında.
    B) Onlar basamağındaki rakam 3 ve birler basamağındaki sayı 3 artırıldığında.
    C) Onlar basamağındaki rakam 3 ve birler basamağındaki sayı 4 artırıldığında.
    Cevap: A

  • 7) 43 sayısının açılımı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 4 birlik 3 onluk
    B) 3 birlik 4 onluk
    C) 4 birlik 3 birlik

    Cevap: B

  • 8) Muharrem'in 3 deste silgisi vardır ve Muharrem 9 tane silgisini arkadaşına verdiğine göre geriye kaç tane silgi kalmıştır?

    A) 20
    B) 21
    C) 22

    Cevap: B

  • 9) Esma elinde bulunan 2 düzine elmadan 1 destesini arkadaşına verdiğinde geriye kaç elması kalır?

    A) 14
    B) 18
    C) 10

    Cevap: A

  • 10) Bir otobüs durakta 12 yolcu daha alınca toplam yolcu sayısı 43 oluyor. Buna göre bu otobüste yolcu almadan önce kaç yolcu vardır?
    A) 30
    B) 31
    C) 32
    Cevap: B

  • 11) 25 tane fasulyeye kaç tane daha fasulye eklenirse toplam fasulye sayısı 3 düzine olur?

    A) 13
    B) 12
    C) 11

    Cevap: C

  • 12) Bir günde yaklaşık 3 metre ilerleyen bir salyangoz 10 günde kaç metre ilerler?
    A) 25
    B) 30
    C) 33
    Cevap: B

  • 13) Ayşe bir filmin birinci günü 32 dakikasını, ikinci gün 41 dakikasını ve üçüncü gün de 12 dakikasını izlediğinde filmi bitiriyor.
    Buna göre bu film toplamda kaç dakikadır?

    A) 75
    B) 85
    C) 95
    Cevap: B

  • 14) 5 onluk ve 1 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 51
    B) 15
    C) 55

    Cevap: A

  • 15) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerinin sonucu hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

    A) 40 -- 37
    B) 43 -- 30
    C) 41 -- 13
    Cevap: B

  • 16) 3 - 6 - 9 - 12 - .... - 18 - 21 - 24
    Yukarıda verilen noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


    A) 14
    B) 15
    C) 16

    Cevap: B

  • 17) 2 deste kalem toplamda kaç tanedir?

    A) 15
    B) 20
    C) 25

    Cevap: B

  • 18) Aşağıdaki sayılardan hangisinin birler basamağı 3 onlar basamağı 8'dir?
    A) 38
    B) 83
    C) 81
    Cevap: B

  • 19) 97 sayısının onlar basamağındaki sayı kaçtır?

    A) Dokuz
    B) Yedi
    C) Altı

    Cevap: A

  • 20) 3 onluk ve 8 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 83
    B) 38
    C) 33

    Cevap: B




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.