...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdaki davranışlardan hangisi okulda uyulması gereken kurallardan biri değildir?

    A) Ders esnasında sessiz durmak
    B) Konuşmak için izin istemek
    C) Uykun geldiğinde uyumak

    Cevap: C

  • 2) Anne, baba, çocuklar ve büyük anne ve babadan oluşan ailelere ne denir?

    A) Çekirdek aile
    B) Geniş aile
    C) Normal aile

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek aile bireylerinden biri değildir?

    A) Anne
    B) Kardeş
    C) Hala

    Cevap: C

  • 4) Okul içerisinde iken yaralanan bir arkadaşımızı gördüğümüzde ilk olarak hangisinden yardım isteriz?

    A) Polisten
    B) Müdürden
    C) Nöbetçi öğretmenden

    Cevap: C

  • 5) Aşağıdaki eserlerden hangisi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yazılmamıştır?

    A) Nutuk
    B) İstiklal Marşı
    C) Gençliğe hitabe

    Cevap: B

  • 6) Milli marşımız olan İstiklal Marşının yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mustafa Kemal Atatürk
    B) İsmet İnönü
    C) Mehmet Akif Ersoy

    Cevap: C

  • 7) Bir kaza görüldüğünde ilk olarak hangisi aranmalıdır?

    A) 112
    B) 155
    C) 156

    Cevap: A

  • 8) Aşağıda verilen davranışlardan hangisi doğru değildir?

    A) Tanımadığım kişilerle konuşmam
    B) Tanımadığım kişilerle oyun oynamam
    C) Tanımadığım kişilerden yiyecek alırım

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdaki davranışlardan hangisi sofra adabına uygun değildir?

    A) Yemekten önce elleri yıkamak
    B) Ağzımızda yemek varken konuşmak
    C) Ağzımızı açmadan yemek yemek

    Cevap: B

  • 10)
    I. Anne
    II. Baba
    III. Çocuk
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çekirdek ailenin içerisindeki bireylerdendir?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) II ve III

    Cevap: A

  • 11) Bir yangın görüldüğünde ilk olarak hangisi aranmalıdır?

    A) 110
    B) 187
    C) 156

    Cevap: A

  • 12) Aşağıdaki nesnelerden hangisi sınıfımızda bulunmaz?

    A) Yazı tahtası
    B) Atatürk portresi
    C) Su içme sebili

    Cevap: C

  • 13) Ülkemizin bayrağının rengi hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Kırmızı - Gri
    B) Kırmızı - Beyaz
    C) Beyaz - Mavi

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi bağımsızlık sembolü değildir?

    A) Bayrağımız
    B) İstiklal Marşımız
    C) Yöresel yemeklerimiz

    Cevap: C

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi okul çalışanı değildir?

    A) Öğretmen
    B) Müdür
    C) Hemşire

    Cevap: C

  • 16) Aşağıdaki cevaplardan hangisini tanımadığımız insanlara vermeyiz?

    A) Üzgünüm sizinle konuşamam
    B) Hayır yanınıza gelemem
    C) Evet istediğiniz yere gelebilirim

    Cevap: C

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi okul çantamızda bulunmaz?

    A) Boya kalemi
    B) Defter
    C) Diş fırçası

    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi sağlığımıza zarar vermez?

    A) Çok yağlı yiyecekler
    B) Bakkaldan alınan cipsler
    C) Tereyağı

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi geniş aile bireylerinden biri değildir?

    A) Büyük baba
    B) Komşu
    C) Baba

    Cevap: B

  • 20) Okul yöneticisi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Öğretmen
    B) Müdür
    C) Hizmetli

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.