...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Zekâ Oyunları 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Verilen şekilde üçüncü aşamadaki eşitliği sağlamak için hangi araç getirilmelidir?
    A) 1 otobüs
    B) 1 araba
    C) 1 traktör
    D) 2 traktör
    Cevap: D
  • 2) Benim üç tane çocuğum var ve bunların yaşları aşağıda verildiği gibidir;
    * En küçüğünün yaşı benim yaşımın birinci(onlar) basamağındaki rakam kadardır.
    * Ortancı çocuğumun yaşı benim yaşımın ikinci(birler) basamağındaki kadardır.
    * En büyüğünün yaşı ise benim yaşımın rakamları toplamı kadardır.
    Benim ve üç çocuğumun yaşlarının toplamı 33 olduğuna göre benim yaşım kaçtır?
    A) 21
    B) 22
    C) 23
    D) 24
    Cevap: C
  • 3) Üç arkadaşın çikolata yemeleri ile ilgili aşağıdaki bilgiler verilmektedir;
    * Hakan bir saatte 27 çikolata yiyebilmektedir.
    * Mert 10 dakikada 2 tane çikolata yiyebilmektedir.
    * Can 20 dakikada 7 çikolata yiyebilmektedir.
    Buna göre 120 tane çikolatayı bu üç arkadaş kaç saatte yiyebilir?
    A) 1
    B) 1,5
    C) 2
    D) 2,5
    Cevap: C
  • 4) Bir elma ağacı bilinmez bir şekilde her hafta bir önceki haftanın 2 katı kadar elma vermektedir.
    Bu elma ağacı 14.haftada tamamen elma ile dolduğuna göre kaçıncı haftada elma ağacının yarısı elma ile dolmuştur?
    A) 7
    B) 9
    C) 11
    D) 13
    Cevap: D
  • 5) Aşağıda verilen sayılardan hangisi diğerlerinden bir yönüyle farklıdır?
    A) 680986879
    B) 716089780
    C) 820670987
    D) 932967879
    Cevap: D
  • 6) Eren, Mustafa ve Ayin üç kardeştir. Bu kardeşlerin yaşlarının çarpımı 175 ve Eren ve Mustafa ikiz olduğuna göre Aylin'in yaşı kaçtır?
    A) 8
    B) 7
    C) 6
    D) 5
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilen Z şeklindeki kutucukların içerisini 1,2,3,4 ve 5 rakamlarını kullanarak doldurunuz.
    Not: Çizgi ile birbirine bağlı olan kutulardaki rakamların toplamı 7 olmalıdır.



    Cevap:
  • 8) Aşağıda verilen V şeklindeki kutucukların içerisini 1,2,3,4 ve 5 rakamlarını kullanarak doldurunuz.
    Not: Çizgi ile birbirine bağlı olan kutulardaki rakamların toplamı 10 olmalıdır.



    Cevap:
  • 9) Aşağıda verilen işlem karelerini verilen işleme göre tamamlayınız.



    Cevap:
  • 10) Aşağıda verilen şekildeki örüntüyü bularak soru işareti ile gösterilen yerlere gelmesi gereken sayıları yazınız.



    Cevap:
Yorum Yap
Gönder