Ehliyet (MTSK) Soruları 11 (2018 4 Ağustos - Trafik Adabı ve Motor)
  • 1) Geceleyin, görüşün yeterli olmadığı kavşağa yaklaşan sürücü gelişini nasıl haber vermelidir?

    A) Birkaç defa selektör yaparak
    B) Acil uyarı ışıklarını yakarak
    C) Birkaç defa korna çalarak
    D) Dönüş ışıklarını yakarak

    Cevap: A

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi buji ile ateşlemeli motorların yakıtıdır?

    A) Benzin
    B) Motorin
    C) Antifriz
    D) Gaz yağı

    Cevap: A

  • 3) Aksine bir işaret bulunmadıkça otoyolda minibüs ve otobüsler için azami hız saatte kaç kilometredir?

    A) 80
    B) 90
    C) 100
    D) 110

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi atıkların çevreye verdiği zararlardan biri değildir?

    A) Kötü koku yayması hangisinin yeterli miktarda karıştırılması
    B) Çirkin görünüm arz etmesi gerekir?
    C) Hastalık bulaştıran zararlıların üremesine sebep olması
    D) Toplanıp işlenerek tekrar kullanılabilir hâle getirilmesi

    Cevap: D

  • 5) Manevra yapacak sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

    A) Ön, arka ve yanlardaki trafiği kontrol etmeli
    B) İşaret verdiği anda manevraya başlamalı
    C) Manevraya başladıktan sonra işaret vermeli
    D) Manevra bitmeden önce işaret vermeyi sona erdirmeli

    Cevap: A

  • 6)

    Taşıt yolu üzerine çizilenşekildeki çizgilerin anlamı nedir?

    A) Yaya geçidi
    B) Bisiklet yolu
    C) Taralı alana girilmez
    D) Yavaşlama uyarı çizgileri

    Cevap: D

  • 7)
    I. Orta refüjlere ve yol kenarlarına dikilen ağaçların zarar görmesi
    II. Köprü ve tünel gibi noktalarda yaşanan kazalarda ulaşımın aksaması
    III. Trafo ve elektrik direğine çarpma gibi durumlarda kesintilerin yaşanması
    IV. Yakıt, kimyasal madde, tıbbi atık vs. yüklü araçların yaptığı kazalar neticesinde büyük ekolojik zararların görülmesi
    Yukarıdakilerden hangileri kara yolunda meydana gelen trafik kazalarının kişiye, topluma, kamuya ve çevreye verdiği zararlardandır?

    A) I ve II.
    B) II, III ve IV.
    C) I, III ve IV.
    D) I, II, III ve IV.

    Cevap: D

  • 8) Yakıt içerisinde toz, su veya pislik varsa motor nasıl çalışır?

    A) Yüksek devirde
    B) Zengin karışımla
    C) Yüksek performansla
    D) Düzensiz, tekleyerek

    Cevap: D

  • 9) Araçlarda yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

    A) Termostat çıkartılmalı
    B) Eskimiş bujiler değiştirilmeli
    C) Lastiklerin hava basıncı indirilmeli
    D) Motor yüksek devirde çalıştırılmalı

    Cevap: B

  • 10) Seyir hâlindeyken araçtan “sürekli yakıt kokusu” alınması durumunda aşağıdakilerden hangisi yapılır?

    A) Açık camlar kapatılır.
    B) Önemsenmez yola devam edilir.
    C) Lastiklerin hava basıncı kontrol edilir.
    D) Trafik kurallarına uyarak durulur ve kontak kapatılır.

    Cevap: D

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi elektrik devresindeki sigortanın görevidir?

    A) Aküyü şarj etmek
    B) Bujilere giden akımı yükseltmek
    C) Kısa devre olduğunda sistemi korumak

    D) Endüksiyon bobinine giden akımı yükseltmek

    Cevap: C

  • 12) Aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki gösterge sürücüye neyi bildirir?


    A) Karterdeki yağ miktarını
    B) Depodaki yakıt miktarını
    C) Soğutma suyu sıcaklığını
    D) Radyatördeki su seviyesini

    Cevap: C

  • 13) Kışın aşırı soğuktan dolayı motor soğutma suyu donduğu zaman meydana gelen genleşme kuvveti; silindir bloğu, silindir kapağı ve radyatörü çatlatabilir.
    Buna göre donmayı önlemek için motor soğutma suyuna aşağıdakilerden hangisinin yeterli miktarda karıştırılması  gerekir?

    A) Asit
    B) Antifriz
    C) Saf su
    D) Motor yağı

    Cevap: B

  • 14) Geçiş üstünlüğüne sahip araç sürücüsü,bu hakkı kullanırken aşağıdakilerden hangisine dikkat etmek zorundadır?

    A) Hız sınırlamasına

    B) Trafik yasaklarına
    C) Çevreyi rahatsız etmemeye

    D) Can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamaya


    Cevap: D

  • 15) Geçilmekte olan araç sürücüsünün yavaşlayıp geçme yapan araca kolaylık sağlaması durumu, trafikte aşağıdaki >değerlerden hangisiyle ifade edilir?

    A) Bencillik
    B) Diğergamlık
    C) İnatlaşmak
    D) Sorumsuzluk

    Cevap: B

  • 16) Aşağıdakilerden hangisi araçlarda gücün kaynağıdır?

    A) Şaft
    B) Motor
    C) Tekerlek
    D) Vites kutusu

    Cevap: B

  • 17) Sürücünün trafik ortamında yaptığı davranışlardan hangisi, diğer sürücülerin dikkatinin dağılmasına ya da paniğe kapılmalarına sebep olabilir?

    A) Davranışlarının sonuçlarını düşünerek hareket etmesi
    B) Sürekli şerit değiştirerek (slalom yaparak) araç kullanması
    C) Aracını kullanırken trafik kurallarının bilincinde olması
    D) Trafik içindeki davranışlarının sorumluluğunu üstlenerek araç kullanması

    Cevap: B

  • 18) Yetişkin bir kazazedenin solunum yapıp yapmadığı bak-dinle-hisset yöntemiyle kaç saniye süre ile kontrol edilir?

    A) 10
    B) 20
    C) 30
    D) 40

    Cevap: A

  • 19) Lastiklerin hava basıncı dengesizse frenleme anında aşağıdakilerden hangisi olur?

    A) Araç bir tarafa çeker.
    B) Fren pedalı sertleşir.
    C) Frenlerden ses gelir.
    D) Fren hidroliği azalır.

    Cevap: A

  • 20) Aşağıdakilerden hangisinin trafikte öfke duygusuna kapılan sürücülerde görülme olasılığı diğer sürücülere göre daha fazladır?

    A) Dikkatin dağılması
    B) Kural ihlallerinin azalması
    C) Direksiyon hâkimiyetinin artması
    D) Kazaya karışma olasılığının azalması

    Cevap: A





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.