...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bir işi yaptıktan sonra işten gelecek sonucu Allah'a havale edip ondan gelene razı olmak anlamına gelen kavram hangisidir?

    A) İrade
    B) Tevekkül
    C) Rızık
    D) Hayır

    Cevap: B

  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi peygamberlerin ortak özellikleri arasında değildir?

    A) Sıdk
    B) Emanet
    C) İsmet
    D) Cesaret

    Cevap: D

  • 3) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değilidir?

    A) Peygamberler peygamberlikten çıkarılmazlar.
    B) Peygamberler sadece dünyada peygamberlerdir.
    C) Peygamberler adaletlidir.
    D) Peygamberler asla yalan söylemezler.

    Cevap: B

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın sübuti sıfatlarından biri değildir?

    A) Hayat
    B) İlim
    C) Vücut
    D) İrade

    Cevap: C

  • 5) Aşağıda verilen özellik ve açıklaması eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Sıdk : Doğruluk
    B) Emanet: Güvenilir olmak
    C) İsmet: Akıllı ve uyanık
    D) Adalet: Adaletten ayrılamaz, adil

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın zati sıfatlarından biri değildir?

    A) Kıdem
    B) Beka
    C) Kıyam Binefsihi
    D) Tekvin

    Cevap: D

  • 7) Aşağıda verilen ilahi kitaplardan hangisi günümüze kadar üzerinde hiç oynanmadan, bozulmadan gelmiş kitaptır?

    A) İncil
    B) Kur'an-ı Kerim
    C) Zebur
    D) Tevrat

    Cevap: B

  • 8) “Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” Zâriyât suresi, 56. ayet.
    Yukarıdaki ayete göre insanın yaratılış amacı nedir

    a) Dünya zevklerine dalarak ahretini unutmak
    b) Allah’ın varlığına ve birliğine inanarak ona kulluk etmek
    c) Sorumluluklarını unutarak ibadet yapmamak
    d) Allahın yasaklarından sakınmamak
    Cevap: B

  • 9) Anlamı sonradan yaratılanlara benzemeyen olan Allah'ın zati sıfatı hangisidir?

    A) Vahdaniyyet
    B) Muhalefetün Li'l-havadis
    C) Kıyam Binefsihi
    D) Beka

    Cevap: B

  • 10) Allah'ın kullarına verdiği kısıtlı ve sınırlı olan irade aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Cüzi irade
    B) Külli irade
    C) Küllüm irade
    D) İlahi irade

    Cevap: A

  • 11) Allah (c.c) sıfatları iki kategoride incelenmiştir. Bunlardan bir tanesi sadece Allah (c.c) bulunan özellikler-sıfatlardır.
    Açıklamaya göre yalnızca Allah (c.c) bulunan sıfatlara ne denir?

    A) Subuti sıfatlar
    B) Zati sıfatlar
    C) Allah'ın sıfatları
    D) İlahi sıfatlar

    Cevap: B

  • 12) Allah'ın bilmesi, geçmiş ve geleceği, gizli, açık olan her şeyden haberdar olması anlamına gelen sıfatı hangisidir?

    A) Hayat
    B) Sem'i
    C) İrade
    D) İlim

    Cevap: D

  • 13) I. Gizli veya açık şekilde günah işlemezler
    II. Yüksek zekaya sahiptirler
    III. Emanete asla hıyanet etmezler.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri peygamberler için doğrudur?

    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve II

    Cevap: A

  • 14) İnsan kaderinde olan bir olayın gerçekleşmesine ne denir?

    A) Kaza
    B) Kader
    C) Vaka
    D) İlahi adalet

    Cevap: A

  • 15) Akıllı olmak, uyanık olmak anlamına gelen peygamber özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Adalet
    B) Tebliğ
    C) Emmül-azl
    D) Fetanet

    Cevap: D




  • Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.