AÖL İngilizce Soruları 4 (2017 -18 1.Dönem 2.Oturum - boşluk doldurma, cümle tamamlama - 501)
  • 1) Son : I - - - - my homework. Can I watch TV?
    Dad : Of course, you can.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) have finished
    B) has finished
    C) were finishing
    D) finishes

    Cevap: A

  • 2) Selçuk went on holiday - - - - he had saved enough money.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) yet
    B) just
    C) ever
    D) after

    Cevap: D

  • 3) My little sister is afraid - - - - dogs.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?

    A) of
    B) for
    C) with
    D) about

    Cevap: A

  • 4) My brother can’t find the key. He is looking for it. He - - - - it.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) lose
    B) has lost
    C) will lose
    D) have lost

    Cevap: B

  • 5) The doctor: “  Come to the hospital next week.”
    The doctor told me to come to the hospital - - - -.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) last week
    B) that week
    C) the previous week
    D) the following week

    Cevap: D

  • 6) I didn’t eat anything because I - - - - already - - - -.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) to / eat
    B) are / eating
    C) had / eaten
    D) am going to / eat

    Cevap: C

  • 7) When we got there, the children - - - - for more than one hour.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?

    A) are playing
    B) have played
    C) had been playing
    D) have been playing

    Cevap: C

  • 8) Eymen is good - - - - tennis. He plays well.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) on
    B) to
    C) in
    D) at

    Cevap: D

  • 9) Gamze is disappointed - - - - her new job.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) from
    B) with
    C) for
    D) on

    Cevap: B

  • 10) Daisy: “I can climb this tree.”
    Daisy said she - - - - climb that tree.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) could
    B) would
    C) had to
    D) might

    Cevap: A

  • 11) Umut : How long have you been studying for the exam?
    Jane : - - - -.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?

    A) For three hours
    B) Last month
    C) Tomorrow
    D) Next year

    Cevap: A

  • 12) When Carol arrived at the restaurant, her boss - - - - the dinner.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?

    A) had finished
    B) can finish
    C) will finish
    D) finishes

    Cevap: A

  • 13) I have lived in this city - - - - I was born.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) ever
    B) never
    C) since
    D) already

    Cevap: C

  • 14) Have you - - - - been abroad?
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) lately
    B) ever
    C) yet
    D) for

    Cevap: B

  • 15) İstanbul is - - - - for its historical places.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) different
    B) ashamed
    C) famous
    D) fond


    Cevap: C

  • 16) My mother has - - - - cooked the meal. It is ready now.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) recently
    B) lately
    C) so far
    D) just

    Cevap: D

  • 17) Carl: “Do you have any money?”
    Carl asked me - - - - I had any money.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) when
    B) where
    C) whether
    D) how much

    Cevap: C

  • 18) When she had a break, she - - - - for four hours.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) have been driving
    B) had been driving
    C) will have driven
    D) will be driving

    Cevap: B

  • 19) Emir: “What were you doing?”
    Emir asked me what I - - - -.
    Boş bırakılan yere uygun gelen kelime hangisidir?


    A) have been doing
    B) had been doing
    C) was doing
    D) am doing

    Cevap: B

  • 20)

    Cevap:





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.