...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF İngilizce DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Can she read?
    Cümlesinin olumsuz şekilde cevabı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) Yes, she can.
    B) No, she can.
    C) No, she can't.

    Cevap: C

  • 2) Aşağıda verilen İngilizce kelime ve anlamı eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Computer -- Bilgisayar
    B) Bike -- Araba
    C) Swimming -- Yüzmek

    Cevap: B

  • 3)

    Verilen şekil hangi renktir?

    A) Yellow
    B) Purple
    C) White

    Cevap: B

  • 4) Orange kelimesi hangi renktir?

    A) Kırmızı
    B) Mavi
    C) Turuncu

    Cevap: C

  • 5) Can you use computer? 
    Cümlesinin olumsuz şekilde cevabı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) No, I can't.
    B) No, you can't.
    C) Yes, I can.

    Cevap: A

  • 6) You are clever.
    Yukarıda verilen cümleyi soru cümlesi yapan doğru şık hangisidir?


    A) You clever are?
    B) Are you clever?
    C) Clever are you?

    Cevap: B

  • 7) I'm sleeping now. cümlesinin Türkçe anlamı aşağıdakilerden hangisidir? 

    A) Şimdi okuyorum
    B) Şimdi izliyorum
    C) Şimdi uyuyorum

    Cevap: C

  • 8) It is a pink balloon.
    Yukarıda verilen cümleyi soru cümlesi yapan doğru şık hangisidir?


    A) A pink balloon is it?
    B) Is it a pink balloon?
    C) Is pink a ballon it?

    Cevap: B

  • 9)

    Verilen şekil hangi renktir?

    A) red
    B) Blue
    C) Black

    Cevap: A

  • 10) He is running fast. cümlesinin Türkçe anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) O hızlı koşuyor.
    B) Onlar yavaş konuşuyor.
    C) O yavaş hareket ediyor.

    Cevap: A

  • 11) It is a ...............

    Yukarıdaki boşluğa resme göre hangisi gelmelidir?

    A) ball
    B) glass
    C) guitar

    Cevap: A

  • 12)

    Verilen şekil hangi renktir?

    A) Purple
    B) Grey
    C) Orange

    Cevap: C

  • 13) My father has a .....................

    Yukarıdaki boşluğa resme göre hangisi gelmelidir?

    A) green car
    B) grey car
    C) yellow car

    Cevap: C

  • 14) Can he talk?
    Cümlesinin olumlu şekilde cevabı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) Yes, he can.
    B) No, he can't.
    C) Yes, he can't.

    Cevap: A

  • 15) Can you play guitar?
    Cümlesinin olumlu şekilde cevabı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) No, I can't.
    B) No, I can.
    C) Yes, I can.

    Cevap: C




  • İngilizce Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.