...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bireyin kendi vücudu ile ilgili olan bakımına kişisel bakım denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi kişisel bakım ile ilgili değildir?

    A) Tırnakları kesmek
    B) Saçları taramak
    C) Okul bahçesini temiz tutmak

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğru değildir?

    A) Yemekten önce ve sonra ellerin yıkanması
    B) Yemekleri israf etmeden yenilmesi.
    C) Yemek masasında keyfe göre yemek yenilmesi.

    Cevap: C

  • 3) Aşağıda verilen durumlardan hangisinde üzüntü hissederiz?

    A) Sınavdan yüksek not aldığımızda
    B) Arkadaşımıza yardım ettiğimizde
    C) Bir tanıdığımız hastalandığında

    Cevap: C

  • 4) Bir yangın durumu ile karşılaşıldığında aşağıdakilerden hangisini aramak gerekmektedir?

    A) 112
    B) 110
    C) 155

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilenlerden hangisi bağımsızlık sembollerinden biri değildir?

    A) Bayrağımız
    B) Yemeklerimiz
    C) İstiklal Marşımız

    Cevap: B

  • 6) Mehmet Akif Ersoy aşağıdakilerden hangisini yazmıştır?

    A) Nutuk
    B) Gençliğe hitabe
    C) İstiklal Marşı

    Cevap: C

  • 7) Dengeli beslenme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Her yiyecekten yeteri kadar alınmalıdır.
    B) Sadece sebze ve meyve tüketilmelidir.
    C) Beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

    Cevap: B

  • 8) Mert'in ailesi; anne, baba, çocuklar, büyük baba ve büyük anneden oluşmaktadır.
    Buna göre Mert'in ailesi için hangisi doğrudur?

    A) Geniş aile
    B) Çekirdek aile
    C) Kalabalık aile

    Cevap: A

  • 9) Trafik ışıklarının her rengini farklı bir anlamı vardır.
    Buna göre sırasıyla kırmızı-sarı-yeşil ışıkları hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

    A) dur - hazırlan - geç
    B) hazırlan - dur - geç
    C) geç - hazırlan - dur

    Cevap: A

  • 10) Gazlar bulundukları ortamın ................ doldururlar.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Yarısını
    B) Çok azını
    C) Tamamını

    Cevap: C

  • 11) Okullar açıldıktan sonra ikinci haftası hangi hafta olarak değerlendirilir?

    A) Kızılay haftası
    B) 15 Temmuz haftası
    C) İlk yardım haftası

    Cevap: B

  • 12) Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi kara taşıtıdır?

    A) Vapur
    B) Kamyon
    C) Jet

    Cevap: B

  • 13) Atatürk ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) 1881 yılında doğmuştur.
    B) Selanik'te doğmuştur.
    C) 1963 yılında vefat etmiştir.

    Cevap: C

  • 14) Bayrağımızın rengi hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Kırmızı - Bordo
    B) Beyaz - Siyah
    C) Kırımız - Beyaz

    Cevap: C

  • 15) Her kurumun olduğu gibi bizim okulun da yöneticisi vardır. Okulumuzun yöneticisi .............'dür.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Öğretmen
    B) Müdür
    C) Hizmetli

    Cevap: B

  • 16) Aynı kültüre, dile sahip olan insanların bir araya gelerek oluşturdukları büyük topluluklara ne isim verilir?

    A) Aile
    B) Devlet
    C) İl

    Cevap: B

  • 17) Dünyanın en büyük ısı ve ışık kaynağı olan ve yenilenebilir enerji kaynaklarından sayılan kaynağımız hangisidir?

    A) Güneş
    B) Ay
    C) Yıldızlar

    Cevap: A

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi çekirdek ailenin üyelerinden biri değildir?

    A) Çocuklar
    B) Anne
    C) Büyük baba

    Cevap: C

  • 19) Nesnelerin soğuk yada sıcak olduğunu hangi duyu organımız aracılığı ile anlarız?

    A) Gözlerimiz
    B) Derimiz
    C) Burnumuz

    Cevap: B

  • 20) insanlar var oluşundan beri sürekli topluluk halinde yaşamışlardır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi en küçük topluluktur?

    A) Devletler
    B) Aile
    C) Okul

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.