LGS İngilizce Soruları 10 (2014 Teog 2.Dönem)
  • 1) Father : I would like to talk about yourfuture plans.
    Özge : ............ I don’t understand you.
    Father : What would you like to do in thefuture?
    Özge : I would like to study Russian.

    A) What do you wish for?
    B) What do you mean?
    C) May I speak to you?
    D) Can I try it again?

    Cevap: B

  • 2) Mehmet : In my opinion, a good language learner should be adventurous.
    Jill : ............ A good learner shouldn’t take risks.

    A) I don’t think so.
    B) You are right.
    C) I agree with you.
    D) You don’t like it.

    Cevap: A

  • 3) Bob: You look a bit worried. What’s the problem?
    Sue: I have a Maths exam tomorrow bu I’m not ready for it. ............
    Bob: Sure, dear. Let’s study together!

    A) Can I answer you?
    B) Can you help me?
    C) Are you bored with it?
    D) Are you happy about it?

    Cevap: B

  • 4) Mother : The little frog was talking to the girl.
    Son : ............ Can a frog speak, mummy?
    Mother : This is only a story, dear.

    A) What a pity!
    B) How horrible!
    C) Good heavens!
    D) That’s easy!

    Cevap: C

  • 5) Ali : Can you set the table for dinner, please?
    Tim : Yes, of course.
    Ali : ............ You’re very kind.

    A) I can do it.
    B) I’m really sorry.
    C) Yes, you’re right.
    D) Thank you very much.

    Cevap: D

  • 6)

    If you’re a Capricorn, .......................

    A) you always finish your work on time.
    B) you don’t accept your mistakes.
    C) you don’t make a decision easily.
    D) you worry about everything.

    Cevap: C

  • 7) Lisa : ............
    Mine : Yes, I have and I liked it a lot.

    A) Have you ever watched Tom & Jerry?
    B) Did Matt invent the Simpson Family?
    C) Is Sponge Bob a popular cartoon?
    D) Do you like watching cartoons?

    Cevap: A

  • 8) Ayşe : I think Alp isn’t a reliable boy.
    Sam: ............ He always keeps his promise.

     A) That really sounds great!
     B) Are you sure about that?
     C) I wish you good luck!
     D) Is it worth trying?

    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verilen resimlere göre, boş bırakı lan yere uygun gelen kelimeyi işaretleyiniz.


    Gökhan has been to a .......... .

    A) museum
    B) fountain
    C) square
    D) bazaar

    Cevap: B

  • 10) Cemre: Turn off your mobile phone and do the washing, please.
    John: ............ because I’m chatting with my friends on the Internet.

    A) I would love to
    B) I understand it
    C) I’m sorry but I can’t
    D) I can’t believe my eyes

    Cevap: C

  • 11) Aşağıda verilen bilgilere göre doğru ifadeyi işaretleyiniz.


    A) Atatürk started the Independence War on the twenty-second of June, nineteen nineteen.
    B) Atatürk declared the Amasya Circular on the twenty-ninth of October, nineteen twenty-three.
    C) Atatürk opened The Grand National Assembly on the twenty third of April, nineteen twenty.
    D) Atatürk declared the Republic of Turkey on the nineteenth of  ay, nineteen nineteen.

    Cevap: C

  • 12) Aşağıda verilen resme göre doğru ifadeyi işaretleyiniz.


    A) There were some footprints on the floor.
    B) They couldn’t find any important evidence.
    C) The police caught a man and arrested him.
    D) Someone stole the jewellery yesterday.

    Cevap: D

  • 13) Aylin : Why do many people know GönülTuran?
    Tom: Because ............

    A) she finished high school in 1997.
    B) she was born in İstanbul in 1979.
    C) she is going to suffer from a severe illness.
    D) she has won many awards in Mathematics.

    Cevap: D

  • 14)

    If you’re an Aquarius, you’re ....................... .

    A) patient and creative
    B) modest but stubborn
    C) cheerful but bossy
    D) careful and neat

    Cevap: B

  • 15) I’d like a job with flexible working hours because .........

    A) I need some time to do my master’s degree.
    B) I’ll work with friendly colleagues and a good boss.
    C) I’m going to have a good salary and save some money.
    D) I’ve already written a CV and applied for a job.

    Cevap: A





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.