AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Sosyal Bilgiler Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 633)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Kişinin doğuştan sahip olduğu haklar - - - - tarafından güvence altına alınmıştır.
    Cümlede boş bırakılan yer aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanmalıdır?
    A) yasalar
    B) hakimler
    C) sendikalar
    D) Birleşmiş Milletler
    Cevap: A
  • 2) Dünyamızı tam ortadan ikiye ayıran paralele ne ad verilir?
    A) Küre
    B) Geoide
    C) Meridyen
    D) Ekvator
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdakilerden hangisini siyasi haritalardan öğrenemeyiz?
    A) Ülkeleri
    B) Kentleri
    C) Nehirleri
    D) Devlet sınırlarını
    Cevap: C
  • 4) Çatalhöyük’le ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Çorum il sınırları içerisindedir.
    B) 9000-10000 yıl öncesi döneme aittir.
    C) Anadolu’daki ilk yerleşmelerden biridir.
    D) Burada taş aletler ve obsidyen aynalar bulunmuştur.
    Cevap: A
  • 5) Gordion (Polatlı), aşağıdaki uygarlıklardan hangisinin başkentidir?
    A) Urartu
    B) Frigya
    C) Hitit
    D) Lidya
    Cevap: B
  • 6) Kadeş Antlaşması hangi iki devlet arasında imzalanmıştır?
    A) Sümerler - Hititler
    B) Hititler - Mısırlılar
    C) İyonlar - Urartular
    D) Lidyalılar - Fenikeliler
    Cevap: B
  • 7) Aşağıdaki bilgilerden hangisi Babillerle ilgili değildir?
    A) MÖ 539’da yıkılmışlardır.
    B) Güneş saatini bulmuşlardır.
    C) Başkentleri Ninova’dır.
    D) Hammurabi Kanunlarını hazırlamışlardır.
    Cevap: C
  • 8) Aşağıdakilerden hangisinin, Karadenizin kuzeyinden batıya doğru hareketleri Kavimler Göçü’ne neden olmuştur?
    A) Harzemşahlar
    B) Uygurlar
    C) Ostrogotlar
    D) Hunlar
    Cevap: D
  • 9) Hz. Muhammed (sav) İslam devletinin temellerini nerede atmıştır?
    A) Medine
    B) Mekke
    C) Taif
    D) Şam
    Cevap: A
  • 10) Kur’an-ı Kerim hangi halife döneminde kitap hâline getirilmiştir?
    A) Hz. Ali
    B) Hz. Osman
    C) Hz. Ebu Bekir
    D) Hz. Ömer
    Cevap: B
  • 11) Müslüman Türk hükümdarları içinde sultan unvanını ilk o kullanmıştır. Yaptığı seferlerle Hindistan’da İslamiyetin yayılmasını sağlamıştır. Firdevsî, ünlü Şehname’sini O’na takdim etmiştir.
    Hakkında bilgi verilen Türk büyüğü aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Ertuğrul Gazi
    B) Kutluk Kağan
    C) Gazneli Mahmut
    D) Alparslan
    Cevap: B
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi Müslüman Türk devletlerinde görülen eğitim kurumudur?
    A) Türbe
    B) Medrese
    C) Kümbet
    D) Saray
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdaki eserlerden hangisi Karahanlılar dönemine aittir?
    A) Ayşe Bibi Türbesi
    B) Sultan Sencer Türbesi
    C) Damgan Minaresi
    D) Isfahan Mescid-i Cuma’sı
    Cevap: A
  • 14) Sıcak iklim bitkisidir. Dokuma sanayisinin temel hammaddesidir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak üretilir.
    Özellikleri verilen ürün aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Pamuk
    B) Tütün
    C) Mısır
    D) Fındık
    Cevap: A
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi “Dünyanın akciğerleri” olarak adlandırılır?
    A) Dağlar
    B) Nehirler
    C) Barajlar
    D) Ormanlar
    Cevap: D
  • 16) Dünyada nüfus dağılışını etkileyen en önemli faktör aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İklim
    B) Toprak
    C) Yüzey şekilleri
    D) Su kaynakları
    Cevap: A
  • 17) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin ihraç ettiği ürünlerden biri değildir?
    A) Bor
    B) Ayakkabı
    C) Petrol
    D) Çimento
    Cevap: C
  • 18) Milletin egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullandığı yönetim şekline ne ad verilir?
    A) Monarşi
    B) Teokrasi
    C) Oligarşi
    D) Cumhuriyet
    Cevap: D
  • 19)  Bilim - - - - ile, teknoloji - - - - ile elde edilir.
    Cümlede boş bırakılan yerlerin aşağıdakiler den hangisiyle tamamlanması uygun olur?
    A) bilim - eğitim
    B) düşünce - teknoloji
    C) eğitim - bilim
    D) eğitim - çalışma
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
aoo Sosyal Bilgiler Dersi 1. Dönem 1. Sınav test Orta 2018-08-10
AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Sosyal Bilgiler Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 633)