...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Verilen şekilde hangi şekil ortadan ikiye bölündüğünde simetrik değildir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 5

    Cevap: C

  • 2) Bir çiftçinin 23 tane koyunu vardır. Koyunlarından 4 hariç hepsi öldüğüne göre geriye toplamda kaç koyunu kalmıştır?

    A) 17
    B) 19
    C) 4
    D) 0

    Cevap: C

  • 3)

    Verilen şekilde toplamda kaç üçgen vardır?
    (Büyük ve küçük tüm üçgenleri dikkatlice sayınız.)

    A) 60
    B) 64
    C) 41
    D) 38

    Cevap: B

  • 4) Erdal 8 yaşında ve kız kardeşi Meryem ise Erdal'ın yaşının yarısından bir yaş fazladır.
    Buna göre Erdal 45 yaşında olduğunda Meryem'in yaşı kaç olur?

    A) 32
    B) 42
    C) 23
    D) 23,5

    Cevap: B

  • 5)

    Verilen şekilde her satırdaki sayıları şekiller içerisine bir örüntü ile yazılmıştır. Ancak her satırdaki örüntüde bir sayı örüntüyü bozmaktadır.
    Buna göre örüntüyü bozan sayılar yukarıdan aşağı doğru sırasıyla hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 15 - 25 - 16
    B) 42 - 61 - 49
    C) 18 - 25 - 63
    D) 15 - 21 - 35

    Cevap: A

  • 6)

    Verilen şekilde hangi sayı diğerlerinden farklıdır?

    A) 59
    B) 25
    C) 19
    D) 15

    Cevap: C

  • 7) Eda'nın annesinin dört tane çocuğu vardır. Annesi birinci çocuğun ismini Cuma, ikinci çocuğunun ismini Cumartesi ve üçüncü çocuğunun ismini de Pazar koyduğuna göre dördüncü çocuğunun ismi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Perşembe
    B) Pazartesi
    C) Eda
    D) Hiçbiri

    Cevap: C

  • 8)

    Verilen şekle göre soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı gelmelidir? 
    ( Çember içindeki sayılar bir örüntüye göre yerleştirilmiştir.)

    A) 6
    B) 1
    C) 14
    D) 9

    Cevap: A

  • 9)

    Verilen şekilde her şekil bir sayıyı simgelemekte ve bu şekillerin birbiri ile toplamları üstteki 3 X 3 'lük tabloda gösterilmiştir.
    Bu şekillere karşılık gelen sayıları verilen kutular içerisinde yazıldığında kutular içerisindeki sayıların toplamı hangisi olur?

    A) 3
    B) 19
    C) 7
    D) 0

    Cevap: C

  • 10)

    Verilen şekilde çember, üçgen, kare ve yıldız birer sayıyı simgelemektedir.
    Buna göre yıldız + üçgen + çember + kare toplamı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) 11
    B) 13
    C) 17
    D) 21

    Cevap: B




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.