...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y koyunuz.

    (...) Dişlerimizi her gün düzenli olarak fırçalamalıyız.
    (...) Ne olduğunu bilmediğimiz maddeleri tadarak ne olduğunu bilebiliriz.
    (...) Sigara dişlere büyük ölçüde zarar verir.
    (...) Dişlerimizi günde en az beş defa fırçalamalıyız.
    (...) Bulaşık süngeri katı bir maddedir.
    (...) Lastik maddeler kırılgan özelliğine sahiptir.
    (...) Cam maddeler sert ve kırılgandır.
    (...) Maddelerin tatlı, acı gibi özelliklerini ağız yoluyla öğrenebiliriz.
    (...) Yüksek ses kulaklarımıza zarar verir.
    (...) Göz sağlığı için televizyon, tablet gibi cihazlara yakında bakmalıyız.


    Cevap: D -- Y -- D -- Y -- D -- Y -- D -- D -- D -- Y

  • 2) Dil sağlığımızı korumak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?

    A) Ağız temizliğini düzenli olarak yapmalıyız.
    B) Aşırıcı sıcak ve soğuk yemek ve içeceklerden kaçınmalıyız.
    C) Çok az yemek yemeliyiz.

    Cevap: C

  • 3) Aşağıdakilerden hangisini diğerlerinden farklı şekilde algılarız?

    A) Müziğin sesini
    B) Ağacın yüksekliğini
    C) Göletin büyüklüğünü

    Cevap: A

  • 4) Maddelerin pürüzlü olup olmadığını anlamak için aşağıda verilen duyu organlarımızdan hangisinden yararlanırız?

    A) Göz
    B) El
    C) Burun

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi hızlanan hareket yapmaktadır?

    A) Yukarıdan aşağıya doğru bırakılmış bir top
    B) Aşağıdan yukarıya doğru atılmış bir top
    C) Hareket halindeki trenin son istasyona yaklaşması

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisinin dokunma duyusuyla algılarız?

    A) Yemeğin tuzunu
    B) Aynanın temizliğini
    C) Maddenin sertliğini

    Cevap: C

  • 7) Kulakla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) Kulak temizliğini düzenli olarak yapmalıyız.
    B) Yüksek sesten uzak durmalıyız.
    C) Kulak temizliğinde sert ve sivri cisimler kullanmalıyız.

    Cevap: C

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi hem sert hemde kırılgan özelliğe sahiptir?

    A) Plastik tabak
    B) Cam bardak
    D) Bulaşık süngeri

    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verilen maddelerden hangisi esnektir?

    A) Elektrik direği
    B) Elektrik kablosu
    C) Resim çerçevesi

    Cevap: B

  • 10) Kuvvetle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Duran cismi hareket ettirir.
    B) Hareket eden cismi durdurur.
    C) Bir maddeyi yok edebilir.

    Cevap: C

  • 11) Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerine göre farklı bir hareket sergilemektedir?

    A) Aracın düz bir yolda ilerlemesi
    B) Bir koşucunun ileri doğru koşması
    C) Eren'in salıncakta sallanması.

    Cevap: C

  • 12) Aşağıda verilen duyu organı ve algılama eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) Göz -- cisimlerin görme
    B) Burun -- maddeleri koklama
    C) Kulak -- madde ve cisimlere dokunma

    Cevap: C

  • 13) Dışarıdan gelen sesleri algılamamızı sağlayan duyu organımız hangisidir?

    A) Burun
    B) Göz
    C) Kulak

    Cevap: C

  • 14) Aşağıda verilenlerden hangisinin gerçekleşmesinde kuvvetin etkisi vardır?

    A) Gece uyumak.
    B) Rüzgarın uçurtmayı uçurması
    C) Suyun donması.

    Cevap: B

  • 15) Aşağıda verilen maddelerden hangisi kırılgan ve serttir?

    A) Plastik
    B) Cam
    C) Tahta

    Cevap: B

  • 16) Aşağıdakilerden hangisini görme duyumuzla algılayamayız?

    A) Radyodan gelen ses
    B) Camdan gelen ışık
    C) Bize doğru atılmış bir top

    Cevap: A

  • 17) Aşağıda verilen maddelerden katı olanların başına K sıvı olanların başına S ve gaz olanların başına G koyunuz.
    Katı -- > K
    Sıvı -- > S
    Gaz --> G

    [...] Kalem
    [...] Çay
    [...] Buhar
    [...] Koltuk
    [...] Ayran
    [...] Cam
    [...] Kola
    [...] Oksijen
    [...] Tere yağı
    [...] Zeytin yağı


    Cevap: K -- S -- G -- K -- S -- K -- S -- G -- K -- S

  • 18) Yumuşak, esnek ve kırılgan olmayan maddeye aşağıdakilerden hangisi örnek gösterilebilir?

    A) Ayna
    B) Yastık
    C) Demir

    Cevap: B

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi maddenin gaz haline örnektir?

    A) Ağızda salgılanan tükürük
    B) Solunum sonrası dışarı salınan karbondioksit
    C) Soğukta donan su

    Cevap: B

  • 20) Görünüşleri aynı ve kokuları olmayan maddeleri birbirinden ayırt etmek için hangi duyu organımızı kullanırız?

    A) Ağız
    B) Deri
    C) Burun

    Cevap: A




  • Fen Bilimleri Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.