...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin hece sayısı daha fazladır?

    A) Akşama kadar sokaktaydı.
    B) Dün pazara gittik.
    C) Okullar bir hafta sonra tatil olacak.

    Cevap: C

  • 2) Dolmuşçu kelimesinin hece sayısı aşağıdakilerden hangisi ile aynıdır?

    A) Kapıcı
    B) Kilim
    C) Kırgın

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen cümlelerin sonuna getirilen noktalama işaretlerinden hangisi yanlıştır?

    A) Eve geç kaldım?
    B) Sen de gelecek misin?
    C) Sabah çok gürültü oldu.

    Cevap: A

  • 4) Aşağıdaki kelimelerden hangisi hecelerine yanlış olarak ayrılmıştır?

    A) Öğ-ret-men
    B) İ-da-re
    C) tel-e-fon

    Cevap: C

  • 5) Eren eve gitti.
    Cümlesi kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 5
    B) 6
    C) 7

    Cevap: B

  • 6)
    I. Sepet
    II. Sessizce
    III. Askılık
    Yukarıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı diğerlerinden daha azdır?

    A) I
    B) II
    C) III

    Cevap: A

  • 7) Dondurma sözcüğü kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3

    Cevap: C

  • 8) Aşağıda verilen kelimelerden hangisi bir heceden oluşmaktadır?

    A) Acı
    B) Kask
    C) Bıçak

    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verilen cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?

    A) Ödevlerini tamamla ( )
    B) Kaç saat sonra gelirsin ( )
    C) Gece geç uyudum ( )

    Cevap: B

  • 10) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin hece sayısı diğerlerinden fazladır?

    A) Samanlık
    B) Gözlükçülük
    C) Akıllı

    Cevap: B

  • 11) Aşağıda verilen cümlelerin sonuna uygun noktalama işaretlerini getiriniz.

    a. Kalemtıraşını ödün alabilir miyim ( )
    b. Bugün beden eğitimi dersimiz var ( )
    c. Aslı kiminle konuşuyor ( )
    d. Öğretmene soru mu soracaksın ( )

    Cevap: a: ( ? ) -- b: ( . ) -- c: ( ? ) -- d: ( ? )

  • 12) Balıkçılık sözcüğü kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 4
    B) 3
    C) 2

    Cevap: A

  • 13) Her sabah dişlerimi fırçalarım.
    Yukarıdaki cümlede tek hece olan sözcük hangisidir?

    A) Sabah
    B) Dişlerimi
    C) Her

    Cevap: C

  • 14) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin harf sayısı daha fazladır?

    A) yumurta
    B) ekmek
    C) sahanlık

    Cevap: C

  • 15) Camcılık sözcüğünün hecelere ayrılması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Cam-cı-lık
    B) Camc-ı-lık
    C) Ca-mcı-lık

    Cevap: A




  • Türkçe Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.