Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Fen Bilimleri Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 552)


 



AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Fen Bilimleri Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 552)
  • 1) Aşağıda erime sıcaklıkları verilen maddelerden hangisi 500 °C’ta sıvı hâldedir?



    Cevap: D

  • 2) Aşağıdaki uygulamalardan hangisi ülkemizdeki biyoçeşitliliği tehdit eder?

    A) Sulak alanların kurutulması
    B) Organik tarımın tercih edilmesi
    C) Doğal yaşam alanlarının korunması
    D) Tarım ilaçlarının kullanımı konusunda insanların bilinçlendirilmesi

    Cevap: A

  • 3)
    I. Yerleşim yerleri akarsu ve dere yataklarına yapılmalı
    II. Çevredeki yeşil alanlar artırılmalı
    III. Eğimli yamaçlara teraslama ve ağaçlandırma yapılmalı
    Sel tehlikesi olan bir bölgede yukarıdakilerden hangileri sel öncesinde alınacak önlemlerdendir?

    A) Yalnız I.
    B) I ve II.
    C) II ve III.
    D) I, II ve III.

    Cevap: C

  • 4) Kartta bir bitkinin bazı özellikleri verilmiştir.

    Bu bitki aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) Papatya
    B) Su yosunu
    C) Leylak
    D) Elma ağacı

    Cevap: B

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğine karşıalınacak önlemlerden değildir?

    A) Nükleer atıkların doğaya zarar vermeyecek şekilde depolanması
    B) Fabrika bacalarından çıkan gazlar için filtrekullanılması
    C) Sanayi tesislerinden çıkan atık suların denize bırakılması
    D) Doğal bitki örtüsünün korunması

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdaki devrelerden hangisindeki ampul ışık verir?



    Cevap: C

  • 7) Kutu içindeki bir yüzeye paralel olarak gönderilen ışık ışınlarının farklı yönlerde yansıması verilmiştir.

    Buna göre kutu içindeki yüzey aşağıdakilerden hangisi olamaz?

    A) Kumaş
    B) Düz ayna
    C) Fon kartonu
    D) Buruşuk alüminyum folyo

    Cevap: A

  • 8) Aynı maddeden yapılmış, sıcaklıkları farklı K ve L cisimleri şekildeki gibi temas ettiriliyor.

    Bir süre bekletilen bu cisimlerle ilgili aşağıdaki durumlardan hangisi söylenemez?

    A) Aralarında ısı alışverişi gerçekleşir.
    B) Isı akışı K’den L’ye doğrudur.
    C) Sıcaklıkları eşitlendikten sonra ısı aktarımı devam eder.
    D) Sıcaklıklar eşitlenene kadar K’nin sıcaklığı azalırken L’nin artar.

    Cevap: C

  • 9) Özdeş oyuncak arabalar aynı yükseklikteki beton duvarlar üzerinde durmaktadır. Arabalar aynı kuvvetle itildiğinde son durumları şekildeki gibi oluyor.

    Bu olayda sürtünme kuvvetinin aşağıdakilerden hangisine bağlı olduğu gözlenmiştir?

    A) Yüzeyin cinsine
    B) Yüzeyin büyüklüğüne
    C) Cismin süratine
    D) Cismin ağırlığına

    Cevap: A

  • 10) Saf katı bir maddenin ısıtılmasına ait sıcaklık - zaman grafiği verilmiştir.

    Grafiğe göre bu madde ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) 4. dakikada katı hâldedir.
    B) 6. dakikada erimeye başlamıştır.
    C) Erime sıcaklığı 30 °C’tur.
    D) 10. dakikada tamamen gaz hâlindedir.

    Cevap: D

  • 11) Şekilde Ay’ın evreleri verilmiştir.

    I numara ile gösterilen konumda Ay hangi evresindedir?

    A) İlk dördün
    B) Son dördün
    C) Hilal
    D) Dolunay

    Cevap: D

  • 12) Tabloda numaralandırılmış kutucuklarda çeşitli maddeler verilmiştir.

    Bu maddelerden hangileri opak (saydam olmayan) maddedir?

    A) 1 ve 5
    B) 2 ve 4
    C) 1, 3 ve 5
    D) 3, 5 ve 6

    Cevap: B

  • 13) Şekilde ışık kaynağı önüne konulan topun gölgesi ekran üzerinde oluşturulmuştur.

    El feneri ve perdenin yeri değiştirilmeden top hangi noktaya konulursa gölge boyu en küçük olur?

    A) K
    B) L
    C) M
    D) N

    Cevap: D

  • 14) Buharlaşma olayı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

    A) Sıvının her yerinde olur.
    B) Her sıcaklıkta gerçekleşir.
    C) Madde dışarıya ısı verir.
    D) Sıcaklık arttıkça buharlaşma azalır.

    Cevap: B

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi maddenin büzülmesi olayına örnek olarak verilebilir?

    A) Yaz aylarında elektrik tellerinin sarkması
    B) Şişirilmiş balonun hacminin soğuk ortamda azalması
    C) Sıcak su içinde bekletilen kavanoz kapağını kolayca açılması
    D) Ortam sıcaklığı arttıkça termometredeki civa seviyesinin yükselmesi

    Cevap: B

  • 16) Şeffaf poşet içinde bir süre bekletilen ekmeğin üzerinin yeşil-gri pamuksu bir yapıyla kaplandığı görülüyor.
    Ekmek üzerinde oluşan bu yapıya neden olan canlı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Küf mantarı
    B) Amip
    C) Öglena<
    D) Terliksi hayvan

    Cevap: A

  • 17)




    Cevap: A

  • 18) Ay’da rüzgâr ve yağmur gibi hava olayları görülmez.
    Bu durumun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yüzeyinin toz tabakası ile kaplı olması
    B) Yüzeyinde vadi ve yüksek dağların olması
    C) Atmosferinin çok ince bir tabaka hâlinde olması
    D) Gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının çok olması

    Cevap: C

  • 19)
    * Omurgaya sahiptir.
    * Yumurta ile ürer.
    * Vücudu tüylerle kaplıdır.
    Özellikleri verilen hayvan aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) Tavuk
    B) Arı
    C) Timsah
    D) Alabalık

    Cevap: A

  • 20)

    Cevap:





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.