...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Mert'in ailesi annesi, babası ve abisinden oluşmaktadır.
    Buna göre Mert'in ailesi aşağıdakilerden hangisi olur?

    A) Çekirdek aile
    B) Geniş aile
    C) Büyük aile

    Cevap: A

  • 2) Görevi insanların güvenliğini sağlamak olan meslek aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Fırıncı
    B) Polis
    C) Bahçıvan

    Cevap: B

  • 3) Ben senin babanın kız kardeşiyim.
    Yukarıdaki sözü söyleyen kişi benim neyim olur?

    A) Teyze
    B) Hala
    C) Yenge

    Cevap: B

  • 4) Dışarıdan gözlemlenebilen özelliklerimize fiziksel özellik denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biri değildir?

    A) Göz rengimiz
    B) Boyumuz
    C) Sevincimiz

    Cevap: C

  • 5) Sınıfta arkadaşına yardım eden Cenk için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Cenk kendini mutlu hissetmiştir.
    B) Cenk arkadaşına yardım ettiği için kıskanmıştır.
    C) Arkadaşı Cenk'in yardımından dolayı mutlu olmuştur.

    Cevap: B

  • 6) Ders zili çaldığında hızlıca sınıfa giren Eren yanlışlıkla girişte arkadaşına çarpmıştır.
    Buna göre Eren arkadaşına aşağıdakilerden hangisini söylemelidir?

    A) Yavaş ol biraz
    B) Önüne bak!
    C) Özür dilerim

    Cevap: C

  • 7) Ali arkadaşları ile birlikte hasta olan bir arkadaşını ziyarete gitmiştir.
    Buna göre Ali hasta olan arkadaşına aşağıdakilerden hangisini söylerse doğru söylemiş olur?

    A) Başın sağolsun
    B) Allah affetsin
    C) Geçmiş olsun

    Cevap: C

  • 8) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Evde tüm işler işbirliği ile yapılmalıdır.
    B) Babanın görevi sadece dışarıda çalışmaktır.
    C) Çocuklar ev işlerinde yardımcı olmalıdır.

    Cevap: B

  • 9) Aşağıdaki eşyalardan hangisini arkadaşımızla paylaş mamalıyız?

    A) Kitap
    B) Cetvel
    C) Diş fırçası

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde fiziksel özelliğimizden bahsedilmiştir?

    A) Eren teyzesi gelince çok sevindi.
    B) Muharrem yaklaşık 130 cm boyundaydı.
    C) Eda bugün üzgün gözüküyordu.

    Cevap: B

  • 11)
    I. Ödevini yapmadığı zaman.
    II. Annesiyle tartıştığı zaman
    III. Top oynadığı zaman.
    Ece yukarıdakilerden hangisini yaptığı zaman mutlu olur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) Yalnız III

    Cevap: C

  • 12) Evde yemek yedikten sonra bize yemek hazırlayan annemize hangisini söylemeliyiz?

    A) İdare eder
    B) Ellerine sağlık
    C) Eh işte.

    Cevap: B

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi sınıfta uyulması gereken kurallardan biri değildir?

    A) Sınıfa ayakkabıları çıkararak girmek.
    B) Ders esnasında öğretmeni sessizce dinlemek.
    C) Arkadaşlarımıza saygıyla yaklaşmak.

    Cevap: A

  • 14) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Yemekten önce ellerimizi yıkamalıyız.
    B) Yemeklerimizi israf etmemeliyiz.
    C) Yemeğimizi bitirdikten sonra sofradan hemen kalkmalıyız.

    Cevap: C

  • 15) Sınıf başkanının demokratik bir şekilde seçilmesi için başkanın kimin tarafından seçilmesi gerekmektedir?

    A) Müdürün
    B) Öğrencilerin
    C) Öğretmenin

    Cevap: B

  • 16) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?

    A) Arkadaşımızın eşyalarını izinsiz alabiliriz.
    B) Arkadaşımızın eşyalarına zarar vermemeliyiz.
    C) Arkadaşlarımıza eşyalarımızı ödünç verebiliriz.

    Cevap: A

  • 17) Her insanın günlük yaptığı işler vardır.
    Aşağıdakilerden hangisi bu işler arasında gösterilemez?

    A) Dişleri fırçalamak
    B) Spor yapmak
    C) Uyumak

    Cevap: B

  • 18) Aşağıda verilenlerden hangisi evde uyulması gereken kurallardan biri değildir?

    A) Yemek saatinde evde olmak
    B) Çevreyi temiz tutmak
    C) Teneffüslerde tuvalete gitmek.

    Cevap: C

  • 19) Sıra arkadaşının kalemini sıradan yanlışlıkla düşüren Alperen aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?

    A) Arkadaşından özür dileyip kalemi yerden alırsa.
    B) Arkadaşıyla kavga ederse.
    C) Arkadaşına yanlışlıkla olduğunu söylerse.

    Cevap: B

  • 20) Kişisel eşyalarımız sadece bize ait olan ve diğer kişiler tarafından kullanılamayan eşyalardır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi kişisel eşyalarımızdan biridir?

    A) Futbol topu
    B) Diş fırçası
    D) Kitaplık

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.