...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Mert'in ailesi annesi, babası ve abisinden oluşmaktadır.
    Buna göre Mert'in ailesi aşağıdakilerden hangisi olur?
    A) Çekirdek aile
    B) Geniş aile
    C) Büyük aile
    Cevap: A
  • 2) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Evde tüm işler işbirliği ile yapılmalıdır.
    B) Babanın görevi sadece dışarıda çalışmaktır.
    C) Çocuklar ev işlerinde yardımcı olmalıdır.
    Cevap: B
  • 3) Ders zili çaldığında hızlıca sınıfa giren Eren yanlışlıkla girişte arkadaşına çarpmıştır.
    Buna göre Eren arkadaşına aşağıdakilerden hangisini söylemelidir?
    A) Yavaş ol biraz
    B) Önüne bak!
    C) Özür dilerim
    Cevap: C
  • 4) Sıra arkadaşının kalemini sıradan yanlışlıkla düşüren Alperen aşağıdakilerden hangisini yaparsa yanlış yapmış olur?
    A) Arkadaşından özür dileyip kalemi yerden alırsa.
    B) Arkadaşıyla kavga ederse.
    C) Arkadaşına yanlışlıkla olduğunu söylerse.
    Cevap: B
  • 5)
    I. Ödevini yapmadığı zaman.
    II. Annesiyle tartıştığı zaman
    III. Top oynadığı zaman.
    Ece yukarıdakilerden hangisini yaptığı zaman mutlu olur?
    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) Yalnız III
    Cevap: C
  • 6) Sınıfta arkadaşına yardım eden Cenk için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Cenk kendini mutlu hissetmiştir.
    B) Cenk arkadaşına yardım ettiği için kıskanmıştır.
    C) Arkadaşı Cenk'in yardımından dolayı mutlu olmuştur.
    Cevap: B
  • 7) Ali arkadaşları ile birlikte hasta olan bir arkadaşını ziyarete gitmiştir.
    Buna göre Ali hasta olan arkadaşına aşağıdakilerden hangisini söylerse doğru söylemiş olur?
    A) Başın sağolsun
    B) Allah affetsin
    C) Geçmiş olsun
    Cevap: C
  • 8) Evde yemek yedikten sonra bize yemek hazırlayan annemize hangisini söylemeliyiz?
    A) İdare eder
    B) Ellerine sağlık
    C) Eh işte.
    Cevap: B
  • 9) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Yemekten önce ellerimizi yıkamalıyız.
    B) Yemeklerimizi israf etmemeliyiz.
    C) Yemeğimizi bitirdikten sonra sofradan hemen kalkmalıyız.
    Cevap: C
  • 10) Sınıf başkanının demokratik bir şekilde seçilmesi için başkanın kimin tarafından seçilmesi gerekmektedir?
    A) Müdürün
    B) Öğrencilerin
    C) Öğretmenin
    Cevap: B
  • 11) Aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Arkadaşımızın eşyalarını izinsiz alabiliriz.
    B) Arkadaşımızın eşyalarına zarar vermemeliyiz.
    C) Arkadaşlarımıza eşyalarımızı ödünç verebiliriz.
    Cevap: A
  • 12) Kişisel eşyalarımız sadece bize ait olan ve diğer kişiler tarafından kullanılamayan eşyalardır.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi kişisel eşyalarımızdan biridir?
    A) Futbol topu
    B) Diş fırçası
    D) Kitaplık
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdaki eşyalardan hangisini arkadaşımızla paylaş mamalıyız?
    A) Kitap
    B) Cetvel
    C) Diş fırçası
    Cevap: C
  • 14) Dışarıdan gözlemlenebilen özelliklerimize fiziksel özellik denir.
    Buna göre aşağıdakilerden hangisi fiziksel özelliklerimizden biri değildir?
    A) Göz rengimiz
    B) Boyumuz
    C) Sevincimiz
    Cevap: C
  • 15) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde fiziksel özelliğimizden bahsedilmiştir?
    A) Eren teyzesi gelince çok sevindi.
    B) Muharrem yaklaşık 130 cm boyundaydı.
    C) Eda bugün üzgün gözüküyordu.
    Cevap: B
  • 16) Her insanın günlük yaptığı işler vardır.
    Aşağıdakilerden hangisi bu işler arasında gösterilemez?
    A) Dişleri fırçalamak
    B) Spor yapmak
    C) Uyumak
    Cevap: B
  • 17) Aşağıda verilenlerden hangisi evde uyulması gereken kurallardan biri değildir?
    A) Yemek saatinde evde olmak
    B) Çevreyi temiz tutmak
    C) Teneffüslerde tuvalete gitmek.
    Cevap: C
  • 18) Ben senin babanın kız kardeşiyim.
    Yukarıdaki sözü söyleyen kişi benim neyim olur?
    A) Teyze
    B) Hala
    C) Yenge
    Cevap: B
  • 19) Görevi insanların güvenliğini sağlamak olan meslek aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fırıncı
    B) Polis
    C) Bahçıvan
    Cevap: B
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi sınıfta uyulması gereken kurallardan biri değildir?
    A) Sınıfa ayakkabıları çıkararak girmek.
    B) Ders esnasında öğretmeni sessizce dinlemek.
    C) Arkadaşlarımıza saygıyla yaklaşmak.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder