...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Temel Dinî Bilgiler DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi imanın şartlarından biri değildir?

    A) Allah'ın varlığına inanmak
    B) Peygamberlere inanmak
    C) Oruç tutmak
    D) Ahirete inanmak

    Cevap: C

  • 2) Aşağıda verilen Allah'ın sıfatları eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) İlim -- Subuti
    B) Basar -- Zati
    C) Beka -- Zati
    D) İrade -- Subuti

    Cevap: B

  • 3)
    I. Hz. İsa -- İncil
    II. Hz. Muhammed -- Kur'an-ı Kerim
    III. Hz.Davud -- Zebur
    Yukarıda verilen kitap ve indirildiği peygamber eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız II
    B) I ve III
    C) I ve II
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 4) Allah'ın hiçbir şeye muhtaç olmadığı ve her şeyin ona muhtaç olduğunu belirten zati sıfatı hangisidir?

    A) Muhalefetün Li'l-havadis
    B) Vahdaniyet
    C) Kıyam Binefsihi
    D) İlim

    Cevap: C

  • 5) Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar, fal ve şans okları birer .............................. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz."

    Yukarıdaki ayeti kerimede boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A- Şeytan işi pisliktir
    B- Dünyalık uğraşlardı
    C- Eğlence türleridir
    D- Helaldir
    Cevap: A

  • 6) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Suhuflar 4 peygambere indirilmiştir.
    B) Kutsal kitaplardaki toplam suhuf sayfası 100 geçmemiştir.
    C) Hz. İbrahim'e 40 sayfalık suhuf indirilmiştir.
    D) En fazla suhuf sayfa sayısı Hz. Şit'e 50 sayfa ile indirilmiştir.

    Cevap: C

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın subüti sıfatlarından biri değildir?

    A) İlim
    B) Semi
    C) Basar
    D) Vahdaniyyet

    Cevap: D

  • 8) İslam'ın ilk şartı olan ve her müslümanın söylemesi zorunlu olan aynı zamanda İslam'a giriş cümlesi olan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kelime-i Şehadet
    B) Kelime-i Tevhid
    C) Kelime-i Kitap
    D) Kelime-i Katip

    Cevap: A

  • 9) Aşağıda verilen peygamberlerden hangisine kitap indirilmemiştir?

    A) Hz. İsa
    B) Hz. Musa
    C) Hz. Davut
    D) Hz. Yahya

    Cevap: D

  • 10)
    I. Meleklere inanmak
    II. Kelimeyi şehadet getirmek.
    III. Kadere inanmak.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri imanın şartlarındandır?

    A) II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III
    D) Yalnız II

    Cevap: D

  • 11) Yaratmak, yaratıcı, kainattaki her şeyin yaratıcısı olan anlamına gelen Allah'ın sıfatı hangisidir?

    A) Tekvin
    B) Basar
    C) Semi
    D) Kudret

    Cevap: A

  • 12) Aşağıda verilen peygamberlerden hangisine suhuf gönderilmemiştir?

    A) Hz. İbrahim
    B) Hz. Şit
    C) Hz. Hz. İdiris
    D) Hz. Yusuf

    Cevap: D

  • 13) Görevi Allah'tan aldığı vahiyleri peygamberlere iletmek olan ve vahiy meleği olarak ta adlandırılan melek aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Cebrais (a.s)
    B) İsrafil (a.s)
    C) Mikail (a.s)
    D) Azrail (a.s)

    Cevap: A

  • 14) Aşağıda verilen melek ve görevleri eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) İsrafil (a.s) -- Süra üflemekle görevlidir.
    B) Mikail (a.s) -- Kader ve kaza olaylarını düzenler.
    C) Azrail (a.s) -- Can almakla görevlidir.
    D) Cebrail (a.s) -- Vahiy iletmekle görevlidir.

    Cevap: B

  • 15) Peygamberlerin dünyada ve ahirette her zaman peygamber olarak kalacağını belirten özelliği

    A) İsmet
    B) Sıdk
    C) Emn-ül Azl
    D) Fetanet

    Cevap: C

  • 16) Aşağıda verilenlerden hangisi İslam'ın şartlarından biri değildir?

    A) Hacca gitmek
    B) Kurban kesmek
    C) Namaz kılmak
    D) Oruç tutmak

    Cevap: B

  • 17)
    I. Cuma namazı
    II. Beş vakit namaz
    III. Bayram namazı
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri İslam'ın şartlarından biridir?

    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) Yalnız III

    Cevap: A

  • 18)
    I. Emanet
    II. Tebliğ
    III. Tevekkül
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri peygamberlerin orta özellikleri arasındadır?

    A) I, II ve III
    B) I ve II
    C) I ve III
    D) II ve III

    Cevap: B

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın zati sıfatlarından biri değildir?

    A) Vücut
    B) Kıdem
    C) Hayat
    D) Beka

    Cevap: C

  • 20) Akıllı, uyanık ve yüksek zeka anlamına gelen peygamber özelliği hangisidir?

    A) İsmet
    B) Tebliğ
    C) Emanet
    D) Fetanet

    Cevap: D




  • Temel Dinî Bilgiler Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.