...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 10. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 7 kalemi ve 9 silgisi olan Ahmet 1 kalem ve 1 silgiyi kaç farklı şekilde seçebilir?

    A) 16
    B) 28
    C) 54
    D) 63
    E) 72

    Cevap: D

  • 2) 6 kişi bir yuvarlak masa etrafına kaç farklı şekilde oturabilir?

    A) 100
    B) 110
    C) 120
    D) 130
    E) 140

    Cevap: C

  • 3) A = {0,1,3,2,5} olmak üzere 3 basamaklı kaç farklı çift sayı yazılabilir?

    A) 10
    B) 20
    C) 40
    D) 80
    E) 160

    Cevap: C

  • 4) f (x) = x2 + 2x olduğuna göre f(3) kaçtır?

    A) 9
    B) 15
    C) 18
    D) 21
    E) 27

    Cevap: B

  • 5) 5 arkadaş fotoğraf çekileceklerdir. Bu beş kişi yan yana kaç farklı şekilde poz verebilir?

    A) 100
    B) 110
    C) 120
    D) 130
    E) 140

    Cevap: C

  • 6) 7 kişilik bir grup birbirleriyle tokalaşırsa toplamda kaç tokalaşma olur?

    A) 7
    B) 14
    C) 21
    D) 23
    E) 27

    Cevap: C

  • 7) 2. (n+1)! = 12 . n! olduğuna göre n kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5

    Cevap: E

  • 8) 8 kişilik bir öğrenci gurubundan 4 kişilik bir grup kaç farklı şekilde oluşturulabilir?

    A) 15
    B) 45
    C) 50
    D) 65
    E) 70

    Cevap: E

  • 9) 5 kişinin katıldığı bir bilgi yarışmasında 1., 2. ve 3.'nün seçilmesi kaç farklı şekilde olur?

    A) 30
    B) 60
    C) 90
    D) 120
    E) 150

    Cevap: B

  • 10) Erdem'in 5 çeşit araba yarışı oyunu ve 4 tane de futbol oyunu vardır.
    * Erdem bu oyunlardan 1 tane araba yarışı oyunu veya 1 tane futbol yarışı oyunu seçmesi x
    * Erdemin bu oyunlardan 1 tane araba yarışı oyunu ve 1 tane futbol yarışı oyunu seçmesi y 
    olarak tanımlanıyor.
    Buna göre x + y eşitliği kaçtır?

    A) 16
    B) 29
    C) 51
    D) 60
    E) 98

    Cevap: B

  • 11) Ercan 6 farklı kitabı kitaplığa dizecektir. Kitaplardan Matematik ve geometri kitabının yan yana olma kaidesi ile bu 6 kitabı kaç farklı şekilde yan yana dizebilir?

    A) 35
    B) 40
    C) 45
    D) 50
    E) 60

    Cevap: B

  • 12) 6 kişilik bir grup 3 olacak şekilde bir koltuğa oturacaklardır. 
    Buna göre kaç farklı şekilde oturabilirler?

    A) 30
    B) 60
    C) 90
    D) 120
    E) 150

    Cevap: C

  • 13) A = {0,1,2,3,4,5,6}
    olmak üzere 5 basamaklı kaç farklı sayı yazılabilir?

    A) 2160
    B) 2400
    C) 1060
    D) 3020
    E) 2000

    Cevap: A

  • 14) (6! + 5!) : (6! - 5!) = ? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 6 / 5
    B) 7 / 5
    C) 5 / 6
    D) 5 / 7
    E) 6 / 7

    Cevap: B

  • 15) Bir ligde 7 takım vardır. Her takım diğer takımlarla sadece bir kez maç yaptığında lig sonucunda toplamda kaç maç yapılmış olur?

    A) 13
    B) 17
    C) 21
    D) 25
    E) 28

    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.