...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Arapça 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda Arapça olarak verilen kelimeleri Türkçe olarak yanlarına yazınız.
    طشت : .............
    أريكة   : .............
    كتاب   : .............
    خزانة  : .............
    طريق : .............
    ليل     : ............
    قمح    : ............
    سيارة : ............
    منزل  : ............
    صور   : ...........

    Cevap: Leğen -- Kanepe -- Kitap -- Dolap -- Yol -- Gece -- Buğday -- Araba -- Ev -- Resim
  • 2) Aşağıda Türkçe olarak verilmiş kelimeleri Arapça karşılıkları ile eşleştiriniz.
    a. دراجة هوائية
    b. كهربائي
    c. بناء
    d. حديقة
    e. كرة
    f. ورقة
    g. مدرسة
    h. مرآة
    ı. درس
    i. باب
    [...] Elektrik            
    [...] Bisiklet
    [...] Top
    [...] Ayna
    [...] Kağıt
    [...] Bina
    [...] Okul
    [...] Ders
    [...] Kapı
    [...] Bahçe

    Cevap: b -- a -- e -- h -- f -- c -- g -- ı -- i -- d
  • 3) Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y koyunuz.
    (...) مُدَرِّسٌ bir müzekker kelimedir.
    (...) وَالِدٌ،ثَوْرٌ müennes kelimedir.
    (...) تِيسٌ hakiki müzekker kelimedir.
    (...) وَقْتٌ mecazi müzekker kelimedir.
    (...) مَسْجِدٌ mecazi müennes kelimedir.
    (...) نَظَّارَةٌ müennes kelimedir.
    (...) مُعَلِّمَةٌ bir müennes kelimedir.
    (...) بِنْتٌ bir mecazi müzekker kelimedir.
    (...) صَحْرَاءُ müzekker kelimedir.
    (...) أرْضٌ bir müennes kelimedir.
    Cevap: D -- Y -- D -- D -- Y -- D -- D -- Y -- Y -- D
  • 4) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi hakiki müzekker değildir?
    A) خَالٌ
    B) جمَلٌ
    C) مُدِيرٌ
    D) عَامِلٌ
    E) قَلَمٌ
    Cevap: E
  • 5)
    I. مَفْتُوحٌ
    II. عِلْمٌ
    III. شَهْرٌ
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri mecazi müzekker kelimedir?
    A) I, II ve III
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I ve III
    E) Hiçbiri
    Cevap: A
  • 6) Aşağıda Arapça olarak verilen metni Türkçeye çeviriniz.
    انا اسمي مصطفى. أنا طالب في المدرسة الثانوية. أنا أحب دروس الرياضيات.




    Cevap: Benim adım Mustafa. Ben bir lise öğrenciyim. Matematik derslerini çok seviyorum.
  • 7) Aşağıda Türkçe  olarak verilen metni Arapçaya çeviriniz.
    Trafik olayı gece yaşandı. Olay yerinde çok fazla kayıp vardı. Yaralılar en yakın hastaneye kaldırıldı.







    Cevap: وجاء حادث المرور ليلا. كان هناك الكثير من الضحايا في مكان الحادث. تم نقل الجرحى إلى أقرب مستشفى.
  • 8) Aşağıda Türkçe  olarak verilen cümlelerin Arapça karşılıklarını yanlarına yazınız.
    a. Sabah erken kalktım: 

    b. Arkadaşımla oyunlar oynadım:

    c. Bir hafta boyunca yağmur yağıyordu.

    Cevap: a: استيقظت في الصباح الباكر ---- b: لقد لعبت الألعاب مع صديقي. --- c: كانت السماء تمطر لمدة أسبوع.
  • 9) Aşağıda Arapça  olarak verilen cümlelerin Türkçe karşılıklarını yanlarına yazınız.
    a. أنا متعب جدا اليوم

    b.  لطفل دائما بكى

    c. اشتريت دراجة جديدة.

    Cevap: a: Bugün çok yorgunum --- b: Bir çocuk her zaman ağlar --- c: Yeni bir bisiklet aldım.
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi canlı değildir?
    A) كلب
    B) حمامة
    C) سحابة
    D) ثور
    E) ماعز
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
9. Sınıf Arapça Dersi 1. Dönem 1. Sınav Karışık Orta 2018-08-01
9.sınıf arapça 1.dönem 1.yazılı soruları, kelime anlamı, cümle çeviri, müennes ve müzekker kelimeler [2]