...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Matematik Uygulamaları DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bir kutu içerisinde 70 tane kalem vardır.
    Bu kalemlerden 20 tanesi kırıldığında, kırık ampül sayısının sağlam ampul sayısına oranı kaç olur?

    A) 2 / 5
    B) 2 / 7
    C) 2 / 3
    D) 1 / 5

    Cevap: A

  • 2) 50 derecenin tümleyeni ile 32 derecenin tümleyeninin toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 89
    B) 92
    C) 98
    D) 101

    Cevap: C

  • 3) Rakamları farklı 3a761 beş basamaklı sayısı 3 tam bölünebildiğine göre a yerine yazılabilecek sayıların toplamı kaçtır?

    A) 3
    B) 4
    C) 10
    D) 12

    Cevap: D

  • 4) Aşağıda verilene eşitliklerden hangisi doğru değildir?

    A) 63 = 216
    B) 44 = 226
    C) 33 = 27
    D) 90 = 1

    Cevap: B

  • 5) 3n  = 243 olduğuna göre n kaçtır?

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    D) 7

    Cevap: B

  • 6) Aşağıda verilen sayılardan hangisi 3 ve 5 kalansız bölünebilir?

    A) 23 450
    B) 65 785
    C) 32 675
    D) 43 800

    Cevap: D

  • 7) a ile b arasında şu bağlantı vardır:
    a = 2b
    a ve b sayıları tümler komşu açı olduğuna göre a - b farkı kaçtır?

    A) 15
    B) 30
    C) 40
    D) 45

    Cevap: B

  • 8) Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu 0'dır?

    A) ( 11 - 4 : 2) - 8
    B) 12 - (3 + 4.2)
    C) 7 - (5 + 8 : 4)
    D) (13 + 6 : 2) - 28 : 7

    Cevap: C

  • 9) x = 5 için x3 ifadesinin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 25
    B) 75
    C) 125
    D) 225

    Cevap: C

  • 10) Dört basamaklı 12a7 sayısı 9 ile tam bölünebildiğine göre a yerine gelecek sayıların toplamı kaçtır?

    A) 9
    B) 12
    C) 15
    D) 18

    Cevap: A

  • 11) İki ayrı sinyal cihazından biri 30 saniyede diğer 40 saniyede ses çıkarmaktadır. 
    İkisi birlikte ilk 14.58'de aynı anda ses çıkardıktan sonra saat kaçta yine aynı anda ses çıkarır?

    A) 14.59
    B) 15.00
    C) 15.01
    D) 15.10

    Cevap: B

  • 12) a34b sayısı 6 ile tam bölüne bildiğine göre a yerine kaç farklı sayı yazılabilir?

    A) 5
    B) 6
    C) 7
    D) 8

    Cevap: C

  • 13) 39 sayısının kaç tane asal çarpanı vardır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5

    Cevap: A

  • 14) (12 - 3 . 2) - 6 : 3 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 4
    B) 3
    C) 8
    D) 7

    Cevap: A

  • 15) Bir koşucu bir pistin 43 'ü kadar daha sonra 52 'si kadar koşuyor.
    Buna göre bu koşucu toplamda kaç km koşmuştur?

    A) 90
    B) 89
    C) 75
    D) 68

    Cevap: B

  • 16) Bir mühendisin maaşı 3200 TL'dir. Bu mühendis maaşının 1050 TL'sini kiraya, 250 TL'sini takside veriyor. Geri kalan maaşının yarısını da faturalara verdiğine göre son durumda bu mühendisin kaç TL'si kalmıştır?

    A) 400
    B) 430
    C) 450
    D) 470

    Cevap: C

  • 17) 444222225555551114 sayısının 3 ile bölümünden kalan ile 9 ile bölümünden kalan sayıların toplamı hangisidir?

    A) 5
    C) 4
    C) 3
    D) 2

    Cevap: A

  • 18) Mert 1'den başlayarak 27'ye kadar 3'erli ritmik sayıyor.
    Buna göre mert kaç tane asal sayı söyler?

    A) 5
    C) 4
    C) 3
    D) 2

    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi 84 sayısının asal çarpanlarından biri değildir?

    A) 2
    B) 3
    C) 5
    D) 7

    Cevap: C

  • 20) Bir basamaklı saylardan kaç tanesi asal sayı değildir?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5

    Cevap: D




  • Matematik Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.