...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Yüce Allah'a karşı bize verdiği sayısız nimet karşılığında hangisini yapmamız gerekmektedir?

    A) Çok çalışmak
    B) Daha fazla istemek
    C) Çokça şükretmek
    D) Hiçbir şey yapmamak

    Cevap: C

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi haramdır?


    A) Ders çalışmak
    B) Futbol oynamak
    C) Dedikodu yapmak
    D) İnsanları sevmek

    Cevap: C

  • 3) Dinin emir ve yasaklarına uyarak ve güzel işler yapanlara Allah tarafından verilen mükafat hangisidir?
    A) Sevap
    B) Farz
    C) Besmele
    D) Günah
    Cevap: A

  • 4) -Aşağıdakilerden hangisi Selam kelimesinin sözlük anlamlarından birisi değildir?
    A) Esenlik
    B) Barış
    C) Sağlık
    D) Kin
    Cevap: D

  • 5)

    Günlük hayatımızda sıkça gördüğümüz verilen görsel hangi anlama gelmektedir?


    A) Kelime-i Tevhid
    B) Kelime-i Şehadet
    C) Besmele
    D) Şükür

    Cevap: C

  • 6) Bir işi yapmadan önce Allah izin verirse anlamına gelen .............. kavramı kullanılmaktadır.
    Yukarıdaki boşluğa hangi ifade getirilmelidir?

    A) Maşallah
    B) İnşallah
    C) Ya Allah
    D) Habiballah

    Cevap: B

  • 7) İslam dininde günlük hayatta karşılaşılan biriyle hangi şekilde selamlaşılır?


    A) Selamun Aleyküm
    B) Merhaba
    C) Günaydın
    D) Allah razı olsun

    Cevap: A

  • 8) Yüce Allah insanlığın var oluşundan beri insanları doğru yola iletmek için emir ve yasaklar indirmiş ve bunları insanlara tanıtmıştır.
    Buna göre yüce Allah'ın indirdiği emir ve yasakların tümüne ne isim verilir?

    A) Din
    B) Kitap
    C) Ahiret
    D) Ahlak

    Cevap: A

  • 9) İnsanların Allah'tan bir şeyler istemesi için Allah'a yalvarmasına .................. denir.
    Boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Dua
    B) İstek
    C) Rica
    D) Şükür

    Cevap: A

  • 10) “La ilahe illallah Muhammed’un Rasulullah”
    Yukarıda verilen ifade hangi kavram ile açıklanır?


    A) Kelime-i Tevhid
    B) Kelime-i Şehadet
    C) Besmele
    D) Farz-ı Ayin

    Cevap: A

  • 11) Gündelik hayatta yolda karşılaştığımız insanlara aşağıdakilerden hangisini dememiz yanlış olur?

    A) Merhaba
    B) Selamun Aleyküm
    C) İyi günler
    D) Allah şifa versin

    Cevap: D

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi günahtır?
    A) Namaz kılmak
    B) Başkalarının eşyalarını izinsiz almak
    C) Arkadaşlarımıza saygılı davranmak
    D) İnsanlara yardım etmek
    Cevap: B

  • 13) Yakınını kaybeden birisine taziyede hangisini söylemek doğru olur?

    A) Allah şifa versin
    B) Bismillahirrahmenirrahim
    C) Başınız sağolsun
    D) Çok şükür

    Cevap: C

  • 14) Aşağıdaki davranışlardan hangisi sonucunda sevap kazanamayız?

    A) Kitap okumak
    B) Çalışmak
    C) İbadet etmek
    D) İsraf etmek

    Cevap: D

  • 15) Aşağıdakilerden hangisi dinin insan hayatı üzerindeki etkilerinden değildir?
    A) İnsanın inançlarına yön verir
    B) İnsanın davranışlarına yön verir
    C) İnsanın düşüncelerine karışmaz
    D) İnsanın sözlerine yön verir
    Cevap: C

  • 16) Beğenilen bir şey görüldüğünde nazar değmemesi için söylenen ifade aşağıdakilerden hangisidir?

    A) İnşallah
    B) Maşallah
    C) Allah affetsin
    D) Allah-u Ekber

    Cevap: B

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi iç (manevi) temizliğe örnektir?
    A) Diş fırçalamak
    B) Banyo Yapmak
    C) Kin ve nefret etmemek
    D)Tırnak Kesmek
    Cevap: C

  • 18) Aşağıdaki davranışlardan hangisi temiz bir insanın yapacağı hareketler arsında değildir?


    A) Çevresini temiz tutmak
    B) Ellerini yıkamak
    C) Çok nadir banyo yapmak
    D) Günlük dişlerini fırçalamak

    Cevap: C

  • 19) Hasta olan birisini ziyarete gidildiğinde aşağıdakilerden hangisinin söylenmesi doğru olur?

    A) Allah bereket versin
    B) Allah şifa versin
    C) Allah daha çok versin
    D) Allah affetsin

    Cevap: B

  • 20) Aşağıdakilerden hangisi haram değildir?

    A) İçki içmek
    B) İnsanlarla alay etmek
    C) Kumar oynamak
    D) Çalışmak

    Cevap: D




  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.