AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 551)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) 8548 - 6031 işleminin sonucu kaçtır?
    A) 1497
    B) 1597
    C) 2517
    D) 2597
    Cevap: C
  • 2) 3 x (16 - 13) işleminin sonucu kaçtır?
    A) 9
    B) 35
    C) 61
    D) 87
    Cevap: A
  • 3) Bir kuruyemişçi her birinin içinde 30 kg üzüm bulunan kolilerden 7 tane alıyor.
    Bu kuruyemişçi kaç kilogram üzüm almıştır?
    A) 312
    B) 245
    C) 210
    D) 42
    Cevap: C
  • 4)



    Cevap: B
  • 5) 45 sayısının 8 / 9 ’i kaçtır?
    A) 5
    B) 15
    C) 30
    D) 40
    Cevap: D
  • 6) 0,57 - 0,25 işleminin sonucu kaçtır?
    A) 0,32
    B) 0,375
    C) 0,82
    D) 0,825
    Cevap: A
  • 7) Aşağıdaki grafik 5/A sınıfındaki öğrencilerin sevdikleri spor dallarını göstermektedir.

    Grafik : 5/A Sınıfındaki Öğrencilerin Sevdikleri  
    Spor Dalları


    Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) En az sevilen spor dalı tenistir.
    B) En fazla sevilen spor dalı basketboldur.
    C) Hentbolu ve futbolu seven öğrencilerin sayıları eşittir.
    D) Voleybolu ve hentbolu seven öğrencilerin sayıları eşittir.
    Cevap: C
  • 8)

    Yukarıda kareli kâğıtta verilen doğru parçalarından hangi ikisi eşit uzunluktadır?
    A) [AB] ile [EF]
    B) [CD] ile [EF]
    C) [AB] ile [KL]
    D) [CD] ile [KL]
    Cevap: B
  • 9)



    Cevap: A
  • 10) Çevresi 25 cm olan bir ABCD dörtgeninde |AB| = 6 cm, |AD| = 4 cm ve |BC| = 5 cm olduğuna göre |CD| kaç santimetredir?
    A) 5
    B) 6
    C) 8
    D) 10
    Cevap: D
  • 11)

    Yukarıda verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki kutunun yüzeyi kâğıtla kaplanacaktır.
    Bu iş için en az kaç santimetrekare kâğıda ihtiyaç vardır?
    A) 112
    B) 86
    C) 58
    D) 28
    Cevap: A
  • 12) 7 / 20 kesrinin ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 0,67
    B) 0,35
    C) 0,71
    D) 0,03
    Cevap: B
  • 13)




    Cevap: A
  • 14)




    Cevap: B
  • 15) Aşağıdakilerden hangisi eşkenar dörtgenin özelliklerinden biri değildir?
    A) Karşılıklı kenarları birbirine paraleldir.
    B) Köşegenleri birbirine diktir.
    C) Kenar uzunlukları birbirine eşittir.
    D) Bütün açılarının ölçüleri birbirine eşittir.
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder
aoo Matematik Dersi 1. Dönem 1. Sınav test Orta 2018-07-28
AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 551)