AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 1 ( 2017-2018 AÖO 1.Dönem 1.Oturum 551)
  • 1) 0,57 - 0,25 işleminin sonucu kaçtır?

    A) 0,32
    B) 0,375
    C) 0,82
    D) 0,825

    Cevap: A

  • 2) 3 x (16 - 13) işleminin sonucu kaçtır?

    A) 9
    B) 35
    C) 61
    D) 87

    Cevap: A

  • 3) 45 sayısının 8 / 9 ’i kaçtır?

    A) 5
    B) 15
    C) 30
    D) 40

    Cevap: D

  • 4) Aşağıdaki grafik 5/A sınıfındaki öğrencilerin sevdikleri spor dallarını göstermektedir.

    Grafik : 5/A Sınıfındaki Öğrencilerin Sevdikleri  
    Spor Dalları


    Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A) En az sevilen spor dalı tenistir.
    B) En fazla sevilen spor dalı basketboldur.
    C) Hentbolu ve futbolu seven öğrencilerin sayıları eşittir.
    D) Voleybolu ve hentbolu seven öğrencilerin sayıları eşittir.

    Cevap: C

  • 5) Çevresi 25 cm olan bir ABCD dörtgeninde |AB| = 6 cm, |AD| = 4 cm ve |BC| = 5 cm olduğuna göre |CD| kaç santimetredir?

    A) 5
    B) 6
    C) 8
    D) 10

    Cevap: D

  • 6) 7 / 20 kesrinin ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 0,67
    B) 0,35
    C) 0,71
    D) 0,03

    Cevap: B

  • 7)





    Cevap: A

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi eşkenar dörtgenin özelliklerinden biri değildir?

    A) Karşılıklı kenarları birbirine paraleldir.
    B) Köşegenleri birbirine diktir.
    C) Kenar uzunlukları birbirine eşittir.
    D) Bütün açılarının ölçüleri birbirine eşittir.

    Cevap: D

  • 9) Bir kuruyemişçi her birinin içinde 30 kg üzüm bulunan kolilerden 7 tane alıyor.
    Bu kuruyemişçi kaç kilogram üzüm almıştır?

    A) 312
    B) 245
    C) 210
    D) 42

    Cevap: C

  • 10)

    Yukarıda verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki kutunun yüzeyi kâğıtla kaplanacaktır.
    Bu iş için en az kaç santimetrekare kâğıda ihtiyaç vardır?

    A) 112
    B) 86
    C) 58
    D) 28

    Cevap: A

  • 11) 8548 - 6031 işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1497
    B) 1597
    C) 2517
    D) 2597

    Cevap: C

  • 12)

    Yukarıda kareli kâğıtta verilen doğru parçalarından hangi ikisi eşit uzunluktadır?

    A) [AB] ile [EF]
    B) [CD] ile [EF]
    C) [AB] ile [KL]
    D) [CD] ile [KL]

    Cevap: B

  • 13)






    Cevap: B

  • 14)






    Cevap: A

  • 15)





    Cevap: B





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.