...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Zekâ Oyunları DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Eren ile Rahmi tatile çıkacaklardır. Tatile arabayla gittikleri bilinmektedir. Ayrıca yol boyunca kimin ne kadar araba kullandığı aşağıdaki gibidir:
    * Gidiş yolunda Eren ilk önce yolun 90 km'lik kısmını sürmüş geri kalan yolu da Rahmi tamamlamıştır..
    * Geri dönüş yolunda ilk önce Eren aracı kullanıp belirli bir yol aldıktan sonra direksiyona Rahmi geçmiş ve geri kalan 100 km'lik yolu tamamlamıştır.
    Eren'in Rahmi'dan daha fazla yol aldığı bilindiğine göre Eren Rahmi'den kaç km fazla yol gitmiştir?

    A) 10
    B) 20
    C) 30
    D) 40

    Cevap: B

  • 2) Beş maymun beş tane muzu beş dakikada yediği bilinmektedir.
    Buna göre 3 maymun 3 tane muzu kaç dakikada yer?

    A) 5
    B) 4
    C) 3
    D) 2

    Cevap: A

  • 3) Bir kavanozda 114 tane kırmızı, 35 tane mavi, 67 tane yeşil ve 9 tane sarı bilye bulunmaktadır.
    Buna göre gözü kapatılmış biri bu kavanozdan rastgele bir bilye seçtiğinde bilyenin sarı gelme olasılığı yüzde kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4

    Cevap: D

  • 4) Bir boyacı büyük otellerden birinde iş bulmuştur. Boyacı otelin 400'den başlayıp 499 numaralı odaya kadar tüm odaları boyamıştır.
    Buna göre boyacının boyadığı odalardan kaç tanesinin oda numarasında 4 rakamı vardır?

    A) 120
    B) 130
    C) 100
    D) 105

    Cevap: A

  • 5) 300 sayısını 1/3 bölüp 11 eklediğinde hangi sayı elde edilir?

    A) 111
    B) 311
    C) 911
    D) 1011

    Cevap: C

  • 6) Bugün günlerden cumartesi olduğuna göre 71 gün sonra hangi güne denk gelir?

    A) Cumartesi
    B) Salı
    C) Pazartesi
    D) Pazar

    Cevap: D

  • 7) Beyza'nın bir sepet dolusu çileği vardır. Bu çileklerle ilgili olarak;
    * İlk başta Beyza çileklerden beş tanesi yedikten sonra geri kalanının yarısını Canan'a veriyor.
    * Daha sonra sepette kalan çileklerden 3 tanesini yedikten sonra geri kalanının 1/3'nü Tamer'e veriyor.
    Beyza son durumda sepetteki çilekleri saydığında 108 tane çilek kaldığına göre başlangıçta sepette kaç tane çilek vardı?

    A) 287
    B) 335
    C) 371
    D) 405

    Cevap: B

  • 8) Yasin 110 tane küçük keki 10 dakikada, Çetin ise 56 tane keki 8 dakikada yemektedir.
    Buna göre Yasin ve Çetin 954 tane keki birlikte kaç dakikada yerler?

    A) 53
    B) 62
    C) 79
    D) 82

    Cevap: A

  • 9) Bir şişenin ağırlı; 8 gram ve kendi ağırlığının yarısının toplamına eşit olduğuna göre bu şişenin ağırlığı kaç gramdır?

    A) 10
    B) 16
    C) 24
    D) 32

    Cevap: B

  • 10) Aşağıda verilen şekilde kutu içindeki sayılar bir örüntüye göre yerleştirilmiştir.


    Buna göre ? işareti ile gösterilen yere hangi sayı gelmelidir?

    A) 32
    B) 27
    C) 24
    D) 18

    Cevap: D




  • Zekâ Oyunları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.