...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen sayı ve çözümlemesi eşeştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 152 ---> 1 yüzlük, 5 onluk ve 2 birlik
    B) 753 ---> 5 yüzlük, 7 onluk ve 3 birlik
    C) 690 ---> 6 yüzlük, 9 onluk ve 0 birlik

    Cevap: B

  • 2) 563 sayısının onlar basamağındaki rakam ile birler basamağındaki rakamın çarpımı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 18
    B) 12
    C) 21

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen romen ve karşılığı sayı eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) VI ---> 4
    B) XI ---> 11
    C) III ---> 3

    Cevap: A

  • 4)

    Verilen toplama işleminde verilmeyen ABC sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 342
    B) 363
    C) 376

    Cevap: B

  • 5)

    Yukarıda verilen toplama işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


    A) 1298
    B) 1256
    C) 1225

    Cevap: C

  • 6) Bir koşucu 3 km'lik bir koşu parkurunu ilk etapta 500 metresini daha sonra 1300 metresini koşmuştur.
    Buna göre bu koşucunun parkuru tamamlaması için kaç km daha koşması gerekmektedir?

    A) 1.4
    B) 1.3
    C) 1.2

    Cevap: C

  • 7) 429 sayısının yüzler basamağındaki rakam 3 artırıldığında yeni oluşan sayı aşağıdakilerden hangisi olur?

    A) 459
    B) 729
    C) 479

    Cevap: B

  • 8)

    Verilen çıkarma işleminde göre üç basamaklı XYZ sayısı hangisidir?

    A) 758
    B) 578
    C) 875

    Cevap: A

  • 9) 3 yüzlük, 5 onluk ve 8 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 583
    B) 853
    C) 358

    Cevap: C

  • 10)
     
     

    Erdem bayramda topladığı paralar yukarıdaki gibidir.
    Buna göre Erdem bayramda toplam kaç para toplamıştır?

    A) 270
    B) 276
    C) 286

    Cevap: B

  • 11)

    Yukarıda verilen toplama işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 1259
    B) 1200
    C) 1300 

    Cevap: B

  • 12)
    A = 74
    B = 27
    Yukarıda verilen A ve B sayıları en yakın onluğa yuvarlandığında A + B toplamının sonucu hangisi olur?

    A) 110
    B) 101
    C) 100

    Cevap: C

  • 13)
     x A  = 1200 
     x B  = 250
    Kendine bilgisayar almak isteyen Burak para biriktirmiş ve kumbarasını açtığında 1200 + 250 = 1450 TL'si olduğunu görmüştür. Şekildeki gibi A adet 200 TL ve B adet 50 TL'si vardır.
    Buna göre A + B toplamı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) 10
    B) 11
    C) 12

    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen sayı ve en yakın onluğa yuvarlama eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?

    A) 82 ---> 80
    B) 76 ---> 80
    C) 44 ---> 50

    Cevap: C

  • 15) XV + IX = ? işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 20
    B) 24
    C) 28

    Cevap: B




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.