Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 2. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Dönem 1. Sınav [13]


 



...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Gaz halindeki maddeler katı hale geçebilir.
    B) Katı haldeki maddeler gaz haline geçebilir.
    C) Sıvı haldeki maddeler katı hale geçemez.

    Cevap: C

  • 2) Ayşegül'ün dedesi yetmiş sekiz yaşındadır.
    Buna göre Ayşegül'ün dedesi çocukluğunda hangi oyunu oynamamıştır?

    A) Saklambaç
    B) Futbol
    C) Bilgisayar oyunu

    Cevap: C

  • 3) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Çocuklar dünyanın her yerinde aynı yiyecekleri yerler.
    B) Farklı ülkelerdeki çocukların kültürleri de farklıdır.
    C) Dünyadaki tüm çocuklar farklı giyecekler giyebilirler.

    Cevap: A

  • 4) Tavaya bırakılan bir margarin yağının sıcaklık arttıkça erimesi olayında margarin hangi hale geçmiş olur?

    A) Sıvı
    B) Gaz
    C) Katı

    Cevap: A

  • 5) Katı maddelerle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

    A) Belirli bir şekilleri vardır.
    B) Akışkandırlar.
    C) Gazlara göre daha sabittirler.

    Cevap: B

  • 6) Günlerin oluşması için Dünyanın güneş etrafında .................. saatte bir tur atması gerekmektedir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) 12
    B) 24
    C) 48

    Cevap: B

  • 7) Yaz mevsiminde aşağıdakilerden hangisi daha az görülür?

    A) Göllerin buharlaşması
    B) Akarsuların azalması
    C) Yağmurların artması

    Cevap: C

  • 8) Dünyanın kendi etrafında dönmesi sonucu hangisi meydana gelir?

    A) Mevsimler
    B) Yıllar
    C) Gece-Gündüz

    Cevap: C

  • 9) Kışın dışarıda bırakılan bir su parçası hangi halde hangi hale geçiş yapar?

    A) Sıvı halden katı hale
    B) Katı halden sıvı hale
    C) Sıvı halden gaz haline

    Cevap: A

  • 10) Türkiye genelinde en çok yağmurun düştüğü mevsim aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sonbahar
    B) İlkbahar
    C) Yaz

    Cevap: B

  • 11) Aşağıda verilen mevsimlerden hangisinde akarsuların akış hızları en yavaştır?
    A) Sonbahar
    B) İlkbahar
    C) Yaz

    Cevap: C

  • 12) Yetişkinlerin kendi hayatlarını devam ettirebilmeleri için yaptıkları işe .................. denir.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) Meslek
    B) Alan
    C) Dal

    Cevap: A

  • 13) Aşağıda verilen maddelerden hangisi sıvıdır?

    A) Toprak
    B) Oksijen
    C) Gazoz

    Cevap: C

  • 14)
    Ali: Dünyanın ayın etrafında dolaşması ile.
    Merve: Dünyanın güneş etrafında dönmesi ile.
    Cem: Dünyanın kendi etrafında dönmesi ile.
    Eda mevsimlerin nasıl oluştuğunu arkadaşlarına sormuştur. Arkadaşlarının cevapları yukarıda verildiği gibi olduğuna göre Eda'nın hangi arkadaşı doğru cevap vermiştir?

    A) Ali
    B) Merve
    C) Cem

    Cevap: B

  • 15) Seçme ve seçilme hakkını hangi dönemde kazanmışızdır?

    A) Osmanlı döneminde
    B) Atatürk döneminde
    C) İlk dönemlerde

    Cevap: B

  • 16) Sınıf başkanı seçilirken demokratik olması için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

    A) Öğretmenin istediği öğrenciyi başkan seçmesi.
    B) Sınıfın tümünün istediği bir öğrencinin başkan seçilmesi.
    C) Müdürün seçtiği bir öğrencinin başkan seçilmesi.

    Cevap: B

  • 17)
    I. Buhar
    II. Nefes
    III. Perde
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri maddenin gaz haline örnektir?

    A) I ve III
    B) I ve II
    C) II ve III

    Cevap: B

  • 18) Erime, maddenin hangi halden hangi hale geçişi ile olur?

    A) Sıvıdan gaz haline
    B) Gaz halinden katı hale
    C) Katı halden sıvı hale

    Cevap: C

  • 19) Türkiye'nin yönetim biçimini belirlemek amacıyla Atatürk 29 Ekim 1923'te hangisini ilan etmiştir?

    A) Cumhuriyet
    B) Demokrasi
    C) Monarşi

    Cevap: A

  • 20) Sıvı maddelere dışarıdan ısı verildiğinde belirli bir noktadan sonra hangi hale geçiş yapar?

    A) Gaz
    B) Katı
    C) Sıvı

    Cevap: A




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.