Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
AÖL Sanat Tarihi Soruları 1 (2017-18 1.Dönem 2.Oturum 481)


 



AÖL Sanat Tarihi Soruları 1 (2017-18 1.Dönem 2.Oturum 481)
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi Maden Çağı yerleşim birimlerinden değildir?

    A) Alacahöyük
    B) Alişar
    C) Çayönü
    D) Truva

    Cevap: C

  • 2) Çok katlı ve kule şeklinde inşa edilmiş olan zigguratlar hangi uygarlığa aittir?

    A) Hitit
    B) Mısır
    C) Lidya
    D) Sümer

    Cevap: D

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi fonetik sanatlardan biridir?

    A) Müzik
    B) Heykel
    C) Resim
    D) Mimari

    Cevap: A

  • 4) Yerleşik düzene aşağıdaki çağlardan hangisinde geçilmiştir?

    A) Eski Taş Çağı
    B) Cilalı Taş Çağı
    C) Orta Taş Çağı
    D) Taş-Bakır Çağı

    Cevap: B

  • 5) Karnak ve Luksor tapınakları hangi uygarlık döneminde yapılmıştır?

    A) Urartu
    B) Frigya
    C) Roma
    D) Mısır

    Cevap: D

  • 6) Sümela Manastırı hangi ilimiz sınırları içerisinde bulunmaktadır?

    A) Samsun
    B) İstanbul
    C) Trabzon
    D) Bursa

    Cevap: C

  • 7) Tarih öncesi uygarlığının gelişme süresinde kültürel dönemlerin en uzunu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Taş-Bakır Çağı
    B) Cilalı Taş Çağı
    C) Orta Taş Çağı
    D) Eski Taş Çağı

    Cevap: D

  • 8) Değişik uygarlıklara ait yerleşimlerin üst üste zaman içinde yığılmasıyla meydana gelen yassı büyük tepelere ............ denir.
    Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Höyük
    B) İdol
    C) Mağara
    D) Mikrolit

    Cevap: A

  • 9) Mona Lisa adlı eser aşağıdaki sanatçılardan hangisine aittir?

    A) Giotto di Bondone
    B) Sandro Botticelli
    C) Vecellio Tiziano
    D) Leonardo da Vinci

    Cevap: D

  • 10) Dışa vurumculuk olarak da bilinen sanat akımı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Fütürizm
    B) Ekspresyonizm
    C) Realizm
    D) Romantizm

    Cevap: B

  • 11) Gediz ve Küçük Menderes nehirleri arasındaki bölgeyi yerleşim alanı olarak seçmiş olan uygarlık aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Frigyalılar
    B) Lidyalılar
    C) Urartular
    D) Hititler

    Cevap: B

  • 12) Bir duygunun, tasarımın veya güzelliğin ifadesinde kullanılan yöntemlerin tümüne...........denir.
    Cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) Tarih
    B) Hukuk
    C) Sanat
    D) Epigrafi

    Cevap: B

  • 13) Roma mimarlığının oluşturduğu, halkın işleri ile ilgili kullanılan, alışverişin yapıldığı çarşılar ve mahkemelerin de bulunduğu yapılar toplamıdır.
    Tanımı yapılan mimari yapı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Amfitiyatro
    B) Bazilika
    C) Stadium
    D) Forum

    Cevap: C

  • 14) Sanat tarihi bilimsel anlamda hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

    A) İtalya
    B) Fransa
    C) İngiltere
    D) Almanya

    Cevap: D

  • 15) Gotik mimarisinin en önemli eseri olan Notre-Dame Katedrali hangi ülkededir?

    A) Fransa
    B) İspanya
    C) Almanya
    D) İtalya

    Cevap: A

  • 16) Orta Taş Çağı da denilen tarih öncesi çağ aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Paleoltik Çağ
    B) Mezolitik Çağ
    C) Neolitik Çağ
    D) Kalkolitik Çağ

    Cevap: B

  • 17) Genellikle tarihi veya mitolojik konulu bir drama eşliğinde ortaya konulan, sözlerinin bütünü veya çoğu şarkılı olarak söylenen müzikli tiyatro sanatıdır.
    Tanımı yapılan sanat aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Resim
    B) Heykel
    C) Opera
    D) Dans

    Cevap: C

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi sanat tarihinin faydalandığı bilim dallarından biri değildir?

    A) Fizik
    B) Coğrafya
    C) Arkeoloji
    D) Antropoloji

    Cevap: A

  • 19) Kübizm akımının kurucusu olan sanatçı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Pablo Pıcasso
    B) Raoul Dufy
    C) Fernand Leger
    D) Carlo Carra

    Cevap: A

  • 20) Tümülüs adı verilen mezar yapıları hangi uygarlık mimarisinde görülmektedir?

    A) Frigya
    B) Mısır
    C) Roma
    D) Urartu

    Cevap: A





 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.