...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    * 37

    * 41

    * 19

    Aşağıda verilenlerden hangisini karşılığı yukarıda değildir?


    A) Yirmi yedi

    B) Otuz yedi

    C) On dokuz


    Cevap: A

  • 2) İki birlik ve dört onluktan oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 43

    B) 41

    C) 42


    Cevap: C

  • 3)

    Okunuşu elli altı olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?


    A) 55

    B) 56

    C) 57


    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilen sayı ve basamak değeri eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 13 -- bir onluk + üç birlik

    B) 21 -- iki onluk + bir birlik

    C) 30 -- üç onluk + beş birlik


    Cevap: C

  • 5)

    Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu on dokuzdur.


    A) 1 + 8 + 3

    B) 1 + 9 + 8

    C) 2 + 8 + 9


    Cevap: C

  • 6) Aşağıda verilen saat hangisini göstermektedir?

    A) 6.30

    B) 7.30

    C) 8.30


    Cevap: B

  • 7)

    Aşağıda verilen saate göre saat kaçtır?


    A) 12.00

    B) 3.00

    C) 12.15


    Cevap: B

  • 8)

    Aşağıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu 23'tür?


    A) 12 + 8 + 3

    B) 10 + 5 + 9

    C) 4 + 9 + 11


    Cevap: A

  • 9) Aşağıda verilen toplama işlemlerinden hangisnin sonucu doğrudur?

    A) 3 + 5 + 1 = 9

    B) 8 + 2 + 2 = 11

    C) 4 + 3 + 8 = 17


    Cevap: A

  • 10) Dört onluk + dört birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 44

    B) 54

    C) 42


    Cevap: A

  • 11)

    9 + 12 işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


    A) 20

    B) 21

    C) 23 


    Cevap: B

  • 12) 37 sayısını oluşturan birlik ve onluklar hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Üç onluk yedi birlik

    B) Yedi onluk üç birlik

    C) Üç birlik sekiz onluk


    Cevap: A

  • 13) On bir + yedi toplama işleminin sonucu aşağıdakileden hangisidir?

    A) On altı

    B) On sekiz

    C) On dokuz


    Cevap: B

  • 14)

    Aşağıda verilen sayı ve okunuşları eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?


    A) 23 --  yirmi üç

    B) 52 -- elli iki

    C) 37 -- kırk yedi


    Cevap: C

  • 15)

    Aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?


    A) 1 birlik + 3 onluk = 31

    B) 2 onluk + 3 birlik = 32

    C) 4 birlik + 1 onluk = 14


    Cevap: B




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim