...................... OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bir günde yaklaşık 3 metre ilerleyen bir salyangoz 10 günde kaç metre ilerler?
    A) 25
    B) 30
    C) 33
    Cevap: B

  • 2) İki basamaklı bir sayının onlar basamağındaki sayı 2 artırıldığında oluşan yeni sayı 45 olduğuna göre iki basamaklı sayı kaçtır?
    A) 25
    B) 35
    C) 42
    Cevap: A

  • 3) 43 sayısına aşağıda verilen işlemlerden hangisi uygulanırsa yeni sayı 43 sayısının iki katı olur?
    A) Onlar basamağındaki rakam 4 ve birler basamağındaki sayı 3 artırıldığında.
    B) Onlar basamağındaki rakam 3 ve birler basamağındaki sayı 3 artırıldığında.
    C) Onlar basamağındaki rakam 3 ve birler basamağındaki sayı 4 artırıldığında.
    Cevap: A

  • 4) Ali bir dakikada 2 sayfa kitap okumaktadır. Buna göre 30 dakikada Ali toplamda kaç sayfa kitap okur?
    A) 60
    B) 70
    C) 40
    Cevap: A

  • 5) Aşağıda verilen toplama işlemlerinin sonucu hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

    A) 59 -- 37
    B) 42 -- 53
    C) 41 -- 56
    Cevap: A

  • 6) 41 - 34 - 27 - 20 - 13 - ?
    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile belirtilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 6
    B) 8
    C) 11
    Cevap: A

  • 7) 79 sayısı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Onlar basamağı dokuzdur.
    B) Birler basamağı yedidir.
    C) Sayı üç basamaklıdır.
    Cevap: C

  • 8) Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?
    A) 24 -> 2 Onluk + 4 Birlik
    B) 32 -> 2 Onluk + 3 Birlik
    C) 56 -> 5 Onluk + 6 Birlik
    Cevap: B

  • 9) Bir otobüs durakta 12 yolcu daha alınca toplam yolcu sayısı 43 oluyor. Buna göre bu otobüste yolcu almadan önce kaç yolcu vardır?
    A) 30
    B) 31
    C) 32
    Cevap: B

  • 10) Aşağıda verilen sayı ve okunuşları eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
    A) 62 -> Altmış iki
    B) 43 -> Kırk üç
    C) 74 -> Kırk yedi
    Cevap: C

  • 11) Bir koşucu 54 km'lik bir yolun 38 km sini koşmuştur. Buna göre koşucu kaç km daha koşmalıdır ki koşusunu tamamlasın?
    A) 12
    B) 16
    C) 26
    Cevap: B

  • 12) Ercan'ın 56 tane cevizi vardır. Ercan cevizlerden 23 tanesini arkadaşına verdiğinde geriye kaç tane cevizi kalmıştır?
    A) 23
    B) 43
    C) 33
    Cevap: C

  • 13) 68 sayısının onlar basamağındaki rakam 5 azaltılıp birler basamağındaki sayı 1 artırıldığında yeni sayı kaç olur?
    A) 29
    B) 19
    C) 11
    Cevap: B

  • 14) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerinin sonucu hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

    A) 40 -- 37
    B) 43 -- 30
    C) 41 -- 13
    Cevap: B

  • 15) 43 tane kalem hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
    A) 4 tam düzine ve bir yarım deste kalem eder.
    B) 5 deste ve bir yarım düzine eder.
    C) 4 tam düzine ve bir yarım düzine kalem eder.
    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.